קהל היעד העיקרי של מזון רפואי הם כמובן אנשים שנמצאים במצבים בריאותיים בעייתיים במיוחד או בני הגיל השלישי שאינם יכולים לאכול די כדי לספק לגופם את כל הויטמינים, המינראלים והקלוריות להם הם זקוקים, כמו כן מזון רפואי ניתן כתוסף תזונה במקרים של חסכים בויטמינים ומינראלים, במקרים כאלו הוא ניתן כתוספת לארוחות ולא במקומן.
למי מיועד מזון רפואי?
מזון רפואי ניתן כאשר אנשים סובלים מבעיות קשות של שלשולים או הקאות, בעיות עיכול שונות או כשיש כיבים בפה ויש קושי גדול לאכול.
בגלל שהמזון הרפואי נספג מהר כל כך הוא שימושי במיוחד אצל אנשים שחולים במחלות קשות כגון סרטן ולבני הגיל השלישי המתקשים באכילה, כמו כן המזון ניתן לאנשים במצב סיעודי.
איך בוחרים מזון רפואי?
יש סוגים רבים של מזון רפואי כשהמובילים בתחום זה הם של חברת אנשור, איזוקל וסוסטקל, הם מהווים תחליף מלא לצרכים התזונתיים של האדם ומכילים חלבונים, קלוריות ויטמינים ומינראלים. הם מגיעים במרקמים שונים וטעמים רבים, ביניהם: תות, שוקולד ווניל.
ניתן לקחת את תוספי התזונה כתחליף מוחלט לאוכל אך ניתן לקחת אותם גם כתוסף תזונה במקרים בהם התזונה הרגילה אינה מספקת ויש מגמה של ירידה במשקל.
מזון רפואי מיוצר על ידי חברות רבות והוא נחשב איכותי, טעים ומזין ולכן אין מניעה לקניית מזון רפואי מחברה כזו או אחרת, יש להוסיף בעניין זה כי יש סוגים שונים של מזון רפואי כגון מזון רפואי לסוכרתיים, מזון רפואי מועשר בסיסים וכדומה, לא כל חברה מספקת מזון רפואי ייחודי ובנושא זה יש לערוך בדיקה טרם הקנייה.
רצוי לרכוש מזון רפואי אצל חברה ידועה וותיקה בתחום וכמובן שיש לשים לב כי המוצרים מיוצרים תחת פיקוח משרד הבריאות.