במסגרת היותי מטפל, קשה היה להתעלם ממקרים הנשנים והחוזרים על עצמם, המהווים חומר רב למחשבה, להלן חלקם.
1. מצב בו שתי נשים/גברים שלא הכירו "מעולם", נפגשות ב"פעם הראשונה" ונוצר בניהן "קליק". הן משתפות האחת את רעותה בסיפור חייהן, כאילו הכירו מאז ומעולם! הן אינן חשות כל צורך להסתיר או לטשטש דבר מה. כאשר לכאורה רק עתה נפגשו לראשונה.
2. מקרה אחר, בו מתלוננת אישה "אני לא יודעת מה לעשות, הקשר ביני לבין בעלי נגמר, לא קיים בינינו דבר, כבר שנים אנו כשני זרים, אך איני יכולה להתנתק ממנו, אני עצמאית ומסודרת מבחינה כלכלית, בעלת מקצוע חופשי ולא תלויה בו כלל, אולם במה שקשור אליו אין לי את היכולת ל"חתוך" איתו..."
3. בחורה דו מינית המתארת את יחסיה עם בת זוגתה, כקשר שלא ניתן להתנתק ממנו. "אני רוצה לצאת מהקשר הזה ולחזור להיות "סטרייטית" אבל אני לא מצליחה, אני לא יכולה להיפרד ממנה, היא בשבילי כמו "חמצן", בלעדיה אין לי חיים. כאשר אני מנסה להיפרד ממנה, אני נתקפת חרדה ומיד חוזרת אליה. אני "מתה" כבר להיות נורמאלית, להקים בית, משפחה אבל אני לא מצליחה..."
4. מקרה נוסף: "אני כבר בת 40 רוצה להתחתן ולהקים משפחה אבל אני לא יכולה, כל פעם שמשהו מתחיל לזוז ביחסים ביני לבן זוגי זה "מתפקשש", קורה משהו והקשר מסתיים".
5. מקרה אחר: "אני יוצאת תמיד עם גברים בידיעה שהקשר חסר סיכוי. או שהם נשואים, או שהם גרושים המצהירים מראש כי הם לא בנויים לקשר עם אישה אחת. או כאלה שזועקים אני בשום אופן לא אתחתן שוב וכו'... אני ממש מתוסכלת מעצמי, אני לא מבינה מדוע אני לא יכולה להימשך לגברים נורמאלים ופנויים? מדוע איני יכולה לבחור בקשר שתהיה בו תכלית".
6. נשים הנמשכות לגבר שהכירו מילדות, כחבר ילדות, ובבגרותן הקשר מקבל תפנית רגשית והן אינן יכולות להינתק ממנו, הן מפתחות אובססיביות לגביו, הן לא יוצאות עם גברים אחרים, אין להן כל משיכה לאחרים וכל העת מייחלות ל"שידרוג" הקשר. על אף שהילד מילדותן כבר הספיק להתחתן, הקים משפחה, התגרש. הוא כלל לא מתייחס אליהן, אולם הן כאילו "נעולות". אין להן כל יכולת ליצור קשר אינטימי עם גברים אחרים . "אין לי מה לעשות כאן בלעדיו..."
7. מקרה נוסף: בני זוג החיים בהרמוניה ללא עליות וירידות, "חיים "מתים" כאלה, שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי..."
8. מקרה אחר: "מדוע אני טרודה כל הזמן האם הוא בוגד בי, לא בוגד בי..."
לאור המקרים הללו הנשנים וחוזרים אצלי במקרים רבים, נשאלת השאלה: מה קורה במצבים הללו? מדוע אנשים מרגישים או פועלים כך? האם יש קשר בין אותם מקרים? אם כן, מהו?!
למאמרים נוספים והרחבה בנושא, ראו באתר של מכללת ברק לרפואה משלימה
www.barakcollege.com