הקמת חברות בחו"ל מציעה שלל יתרונות מיסויים. תפעוליים ומסחרים. הקמת החברה יכולה להיות בתחומי שיפוט רבים כגון ו BVI, חברה בהונג קונג , חברה בקפריסין כדומה. לכל תחום שיפוט יש את המאפיינים והיתרונות / חסרונות שלו.
הקמת פעילות עסקית ובנקאית - כל חברה או ישות עסקית כל שהי זקוקה לחשבונות בנק על מנת לקבל/להעביר כספים, להפקיד כסף, לבצע תשלומים, ניהול נוסטרו ועוד. ניתן לפתוח חשבונות בנק בחו"ל לחברות אופשור במגוון מדינות כגון קפריסין, הונג קונג או שוויץ. ברוב המקרים מקימים חברה בחו"ל לצורך פעילות עסקית כל שהיא והדרך המומלצת היא על ידי חברה .
היעדר מוחלט או מינימום של תשלום מס בתחום השיפוט בו החברה הוקמה. כל תושב מדינה כל שהי המקים חברה זרה חייב לבדוק את נושא תשלום מס במדינתו. בישראל שיטת המס היא פרסונלית, ז"א שתושב ישראל חייב במס על פי תושבותו ולא משנה היכן הכנסתו הופקה (הרחבה בסוף הכתבה(
שמירת סודיות - על ידי הקמת חברת offshore ניתן לפעול בצורה דיסקרטית מאחר ושמך אינו מופיע במסמכים שונים ושמך אינו מופיע ברוב תחומי השיפוט ברשם החברות בצורה פומבית וגלויה.
הגנה על נכסיך - ניתן לרשום נכסים שונים -נדל"ן, חברות וכדומה תחת חברת האופשור שלך ובשל הוראות הסודיות המעוגנת במשפט הבינלאומי והיעדר הסכמי שיתוף מידע בין תחומי שיפוט שונים, קשה מאוד להגיע לבעלי החברה.
גמישות וקלות תפעולית וארגונית - אין דרישות להון מינימלי והון נפרע, מינימום של נושאי משרה בחברה -דירקטורים, נאמנים ובעלי מניות, אין בירוקרטיה מיסויית ותפעולית.
קלות ניהול - אסיפות בעלי המניות יכולה להתקיים בכל מקום, לרבות באמצעים אלקטרוניים, תהליך קבלת החלטות בחברה גמיש לחלוטין.
דיווח מינימום - אין ביקורת, אין דוחות מס, אין מידע פיננסי ציבורי נגיש .\
אזרחים ישראלים מחויבים לפעול בהתאם לחוקי המס של ישראל. שיטת המס בישראל היא השיטה הפרסונלית, משמע שדיווח ותשלום המס הוא אינו תלוי מקום אלא תלוי בזהות של הנישום. הקמת חברה בחו"ל ופעילות עסקית בחו"ל אינה פותרת מתשלום מס. מומלץ להתייעץ עם מומחים לייעוץ מס בינלאומי טרם הקמת החברה או הפעילות העסקית בחו"ל.