כללי:
השעון הוא אחד מהכלים החשובים ביותר על פני כדור הארץ ובעיקר במדינות המודרניות. ישנן מדינות או חלקי ארץ שונים שלשעון והשעה הנוכחית אין שום משמעות, תושבי מקומות אלו מנהלים את חייהם וחיים לפי מצב השמש דהיינו: קבלת אור הזריחה זהו האות להתחיל את היום עם כל הפעילויות , ושקיעת השמש דהיינו חושך מסיים את פעילויות היום ומאותת על הכנות לשינה.
לעומת מדינות אלו במדינות המודרניות השעון מנהל את כל החיים, אם זה את פעולותיו של האדם ביום יום שעה שעה ורגע רגע, או שהשעון מנהל את האוטומטים למיניהם בעולם המודרני : בתוך מכונות,רמזורים, כלי רכב ועוד אלפי מכשירים ומכונות שמשרתים את האנושות.
היסטוריה:
יש עדויות ארכיאולוגיות לכך שבני האדם השתמשו בשמש על מנת לקבוע את הזמנים במשך היום, סימנו על אבן קוים בחצי עיגול, תקעו מקל באמצע ולפי מצב הצל שהמקל הטיל על האבן או הלוח המסומן ידעו מה השעה בהתאם לתזוזת השמש.
יש שעונים:
ישנם שעונים עם ספרות רגילות, ספרות רומיות וספרות בכל השפות, כמו-כן ישנם שעונים שבמקום ספרות יש ציורים או מקומות לביקור, שכאשר המחוגים עומדים על הציור זה סימן שהגיע הזמן לבצע את מה שבציור.
השעון המפורסם ביותר בעולם הוא שעון גריניצ' באנגליה שממנו מודדים את השעה בכל העולם קדימה ואחורה, כל יום בשעה 13.00 נופל כדור מראש התורן ובהגיעו למטה מתחלפת השעה העולמית משעה 12 ל 13.
סוגי שעונים בשימוש.
שעון קיר,שעון זהב,שעון יד,שעון על הרגל,בטבעת על האצבע,על תליון,על המגדל ביפו,על הביג-בן באנגליה,שעון מים,שעון לביצים קשות,שעון למיקרו גל, שעון לתנור אפיה,שעון חשמל , שעון צלילה,שולחני,דיגיטלי,אורלוגין,שעוני קפיצים,משקולות עם מטוטלת,שעון כיס עם שרשרת,שעון רוח וחול. שעון החול הוא שעון לזמן קצוב, זהו שעון שבתוכו יש כמות מדודה של חול העובר במעבר צר בין שתי מבחנות וכאשר נגמר החול בצנצנת העליונה יודעים כמה זמן עבר והופכים שוב את זרימת החול בין הצנצנות. את השעון הראשון בעולם המציאו או יותר נכון הרכיבו בערך בשנת
1300. אומרים שהשעון הציבורי הראשון בעולם הותקן באיטליה בעיר מילנו. סבורים שלמרבית האנשים לא היו שעונים כלל ולכן הרכיבו שעון על המגדל. רק בסביבות שנת 1500 החלו להרכיב שעונים ניידים קטנים הפועלים על ידי קפיצים, וגם באלו היה רק את מחוג השעות. בשנת 1953 החלו להרכיב שעונים אלקטרוניים שפעלו עם סוללה במקום קפיצים.
במהלך שנות ההיסטוריה העולמית השעונים הפכו לתכשיטים שסימלו את מעמדו של עונד השעון ובאותה התקופה החלו חברות ענק להתחרות ביניהן מי יותר יוקרתית.
חברת השעונים היוקרתית והמוכרת ביותר בעולם היא חברת רולקס.
נכון להיום ישנן כ-30 חברות מותגי שעונים, מחירי השעונים שלהן הרקיעו שחקים ורק בעלי ממון יכולים להרשות לעצמם לענוד אותם על היד או לתלות אותם על הקיר.
לסיכום הפרק האחרון נתן לומר:
בימינו יותר מעניין מי בעל השעון מאשר השעה שמוצגת בו.