חפש מאמרים:
שלום אורח
27.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חיי החג והחולין של בני הגיל המבוגר

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב28/03/2009869 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תקופות החגים נחשבת לאחת התקופות היפות של השנה.

 חגי תשרי מסמנים לנו כי הנה  מתרגשת ובאה שנה חדשה. הקיץ עומד לפנות מקומו לסתיו קריר יותר, סליחות נישאות באוויר, והארץ לובשת מין התרגשות של ערב חג.

חג הפסח מסמן את בוא האביב וניצני פריחה נראים ברחבי הארץ. הנחלים עדיין שופעים את מימי הגשמים האחרונים, ומרץ מחודש ממלא את עורקיהם של שוחרי הטיולים.

  באופן מסורתי נחשבים חגים אלה לחגים משפחתיים. גם המשפחות המפוזרות על פני הארץ, ולעיתים על פני יבשות שונות, נוהגות להתכנס כדי לעבור במשותף את חווית הצוותא של החג.

 לפיכך אנו עדים להמולה הרוחשת של ההתכוננות לארוחות החג, ההיערכות לקראת אירוחם של בני משפחה וקרובים, קניית מתנות הדדית, רכישת בגדים חדשים, וכיוצא באלה הכנות.

 סממנים אלה, עם ההתרגשות שהם מביאים אתם, פוסחים לעיתים למרבה הצער על בני הגיל המבוגר. חלקם נותרו בבדידותם לאחר שנפרדו לעולמים מבני זוגם, אחרים מצויים בערירותם גם בכל ימות השנה, וישנם כאלה שיחסיהם המעורערים עם בני המשפחה הצעירים יותר מותירה אותם מחוץ למעגל ההתכנסות המשפחתי.

נראה לי שבני דור הביניים ובני הדור הצעיר אינם רגישים דיים למשמעות של חג שכולו חולין, כפי שחשים אותם מבוגרים וקשישים שנותרים בגפם או נעזבים לנפשם, בעטיין של סיבות אלה או אחרות.

 שערו בנפשכם כיצד חש אותו קשיש, או אותה אשה שכבר אינה במיטב שנותיה, כאשר הם רואים סביבם את ההתרגשות הפוקדת את כולם לקראת החגים המתקרבים ואת הציפייה המתוחה והנעימה למסגרת בה יחוגו את החג.

 דמיון שאינו פורה במיוחד יכול לצייר את התוגה במבטם ואת הדמעות בעיניהם, את מבטם המשקיף בעצב אל הימים הרחוקים בהם היו גם הם ככל האדם, ישבו בקרב בני משפחתם והפיקו את ההנאה, השמחה והנחת מהחג והחגיגה.

 אני מנסה לטעון שדרושה מידה גדולה יותר של סובלנות, הבנה, רגישות וסלחנות שתאפשר לגשר על ריבים ומחלוקות, קשים ככל שהיו, ולנצל את בוא החגים כדי לפתוח דף חדש במערכת היחסים הפנים משפחתית.

 נראה לי שזו הזדמנות טובה לאוורר מטענים של טינה, לפוגג התחשבנויות של מה בכך, ליישב סתירות שהסעירו את היחסים הבין אישיים והבין דוריים, וליישר הדורים ומהמורות שנבעו במהלך הזמן, שלעתים איש אינו זוכר עוד את סיבותיהם האמיתיות.

 מישהו אמר פעם ששגיאות שעשינו בחיינו אינן ניתנות לכפרה לאחר מותו של מי שכלפיו שגינו ביחסנו. אפילו החרטה מגיעה מאוחר מדי, ואין ממי לבקש סליחה.

 המשתמע מכך הוא לנצל את תקופת החגים להתפייסות ולהתחדשות של הקשרים והיחסים בתוך המשפחה, ובעיקר עם המבוגרים והמבוגרים מאד שבתוכנו.

 באותה מידה אני רואה חשיבות בפתיחת הלבבות והדלתות שלנו לאותם קשישים עריריים שגורלם המר עמהם והותיר אותם בבדידות מעיקה.

 לא פעם אנו יודעים על קיומו על מישהו הנמנה על אלה, בין שהוא קרוב רחוק שלנו, או מיודד עם אחד מבני משפחתנו, או מתגורר בקרבת מקום המגורים שלנו.

 קירובו ושיתופו בשמחת החג שלנו יכולים להעשיר ולעבות את תחושת הסיפוק וההנאה מהחג, שכן בנוסף למפגש המרגש של המשפחה, גרמנו קורת רוח וסיפקנו תחושת בית ואווירת חג לאלה, שללא המחווה שלנו ייוותרו בחיי החולין שלהם בעוד אנו חוגגים להנאתנו.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אברהם אלון

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב17/06/131659 צפיות
רוב המשפחות בארץ הן רב דוריות. למרות "הדבק החברתי" האופייני לישראל נוצר פער גדול, לעיתים לא ניתן לגישור, בין הדור המבוגר (סבים וסבתות) ובין הדור השלישי (נכדים ונינים). ההתקדמות הטכנולוגית המואצת, קצב החיים המטורף, המרדף אחר כסף, תהילה והישגים, מאפיינים את הדור הצעיר ומותירים את הקשישים הרחק מאחור. לעיתים יש תחושה כבדה של ניכור אמיתי, חרף האהבה והכבוד ההדדיים. האם העניין "אבוד"? מה ניתן לעשות בפועל? המאמר מתאר את סיבות התופעה ושורשיה ומציע פתרונות מעשיים רבים.

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב15/08/101547 צפיות
אדם זקן, אלמן, אב לשלושה וסב לשבעה, יושב ומהרהר בחייו ובמצבו. עולים במוחו מחשבות אודות הקשר המשפחתי, תכיפות הביקורים, מהות ועומק היחסים הבין דוריים. חרף המסקנות העגומות יש שביב תקווה במחשבותיו.

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב25/01/102320 צפיות
מחקרים עדכניים מערערים על המוסכמות המקובלות לגבי תפקודו של המוח המבוגר. מתרבים הסימנים שגם בגיל מתקדם אפשר לשמור על חדות המחשבה ולשמר את רוב היכולת השכלית, חרך העלייה בגיל. המאמר מספר על דוגמא אחת מרתקת בנושא חשוב זה.

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב08/12/091373 צפיות
האם אדם מבוגר או קשיש יכול ללמוד כמו בימי נעוריו? האם יכולת החשיבה שלו או זיכרונו מאפשרים לו ללמוד? מה אומרים המחקרים החדשים בנושא? מדוע מסקנותיהם מפתיעות אפילו את חוקרי המוח?

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב28/11/091657 צפיות
מה גורם לו לאדם לשוב לעברו בתכיפות הולכת וגוברת, ככל שגילו מתקדם? איזה מין דיאלוג מנהל האדם עם גילו? מהן נקודות המבט השונות מאד של השניים? כולנו חובבי נוסטלגיה, בעת שהיא מובילה אותנו אל אחרועים מרגשים או חיוביים בחיינו הפרטיים או הלאומיים. במאמר - מבט אחר על הנושא.

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב07/11/091269 צפיות
בישורת האחרונה של החיים נוטה האדם להתמקד בעברו. העתיד נראה לו קצר, בעייתי, קשה. המאמר קורא להפנות את הראש קדימה ו"להמציא" עתיד אליו כדאי לשאוף ולמענו כדאי לחיות.

מאת: אברהם אלוןגיל הזהב04/11/091680 צפיות
הררי מילים נכתבו על הזיקנה. דוד אבידן המנוח כתב: "אדם זקן - מה יש לו בחייו"? אכן, הזיקנה נתפסת כמאוסה, עלובה, מסכנה. אומרים שהצעירים שונאים את הזקנים כיוון שהם מראים להם איך ייראו פעם. ואילו הזקנים שונאים את הצעירים כיוון שהם מזכירים להם איך הם עצמם נראו פעם. האם אין מנוס מזיקנה כזו? היש דרך לחיות קשישות וזיקנה מאושרות? איך עושים את זה? על כך - במאמר.

מאמרים נוספים בנושא גיל הזהב

מאת: simply smartגיל הזהב01/04/217103 צפיות
בתי אבות ודיור לגמלאות עומדים בפני אתגרים, אך הביקוש למוצרים אלה רק יגדל ככל שאוכלוסיית המדינה מתבגרת בכתבה הבאה נרחיב על כך:

מאת: רוני הכהןגיל הזהב04/12/171962 צפיות
יותר ויותר מבוגרים מוצאים כי רכישת קלנועית למכירה היא פעולה שעומדת בכל התנאים לעולם חדש של תנועה עצמאית למדי עבורם.

מאת: שרון צרפתיגיל הזהב28/09/162143 צפיות
חשוב תמיד להיות מעורים בנעשה ולא להזניח מצב נפשי שהחל מדכדוך קל והתקדם אל עבר דיכאון של ממש שממנו כבר קשה לצאת. עבור הגיל השלישי מומלץ להתקדם בעזרת פסיכוגריאטר שמכיר את העולם הזה מקרוב ויכול בצורה מקצועית להקל על הכניסה וההשתלבות בתוכו.

מאת: רועי כץגיל הזהב11/09/162258 צפיות
מכירות חיתולים למבוגרים במבצע מקדמות סטטיסטיקה שאומרת שאחד מתוך ארבעה אנשים עשוי להזדקק לשימוש באחד הסוגים הנפוצים.

מאת: רועי כץגיל הזהב28/07/162158 צפיות
הזדקנות עשויה להיות תהליך מורכב. אתה חווה כתמים כבדים על העור, תנועתך איטית יותר, ואתה לוקח יותר כדורים מאשר ג'ניס ג'ופלין במיטב שנותיה.

מאת: נינה כהןגיל הזהב27/12/152172 צפיות
אם היינו בודקים את מצבם של קשישים בישראל של לפני כשלושה או ארבעה עשורים, היינו מקבלים תמונה שונה לגמרי מזו שאנו רואים היום.

מאת: נינה כהןגיל הזהב27/12/151835 צפיות
בנים ובנות של הורים רבים רואים כיצד מגיע הרגע שבו האדם שיקר להם כל כך אינו מסתדר לבד בחייו. כלומר, שלעתים גם אדם צלול לא מצליח לבצע בעצמו פעולות שלכל אדם אחר נראות שגרתיות ופשוטות מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica