ציוד למסעדות
אורך החיים של מסעדות בארץ הוא לא מן הגבוהים בעולם. ובכל זאת כל מי שפותח את מסעדת חלומותיו בטוח שהוא הולך לנהל אותה במשך שנים רבות, לצבור קהל לקוחות גדול ומוניטין מכובד. לכן הוא גם מוכן להשקיע בה את מיטב כספו ומרצו. השקעה במסעדה פירושה להשקיע בתפריט, בעיצוב, בגיוס צוות עובדים וגם ברכישת ציוד למסעדות. השקעה בציוד למסעדות מתקדם, איכותי ומותאם לצורכי המסעדה מבטיחה מתן שירות טוב יותר ללקוחות המסעדה.
סוגים שונים של ציוד למסעדות
הבחירה בציוד למסעדות היא פונקציה של סוג השירותים שמעניקה המסעדה, כמו גם של התפריט הספציפי שלה. יש מסעדות שמכינות את כל המנות במטבח, יש מסעדות של מטבח חם או מטבח קר, יש מזנונים להגשה עצמית ויש בתי עסק למכירת מזון מוכן.
כפועל יוצא מסוגי המסעדות השונים ישנם גם סוגים שונים של ציוד למסעדות: ציוד למסעדות עם מטבח חם (צ'יפסרים, סירי בישול קבועים, מחבתות לחץ, כיריים חשמליות, כירת אינדוקציה, כיריים גז, משטחי צלייה, תנורים למיניהם ועוד), ציוד למסעדות להכנה ולעיבוד מזון (מערבלים, מעבדי מזון, מכונות לפריסת גבינות ונקניקים, מכונות לשטיפת ירקות, מטחנות בשר ועוד), ציוד לחלוקת מזון (עגלות חלוקת מזון למיניהן), מערכות הגשה עצמית (פסי הגשה עצמית, סלטיות אי, יחידות שקועות ועוד), ויטרינות ומערכות תצוגה, מקררים, מדיחים ועוד.
ציוד למסעדות – איכות ובטיחות
כאשר בוחרים ציוד למסעדות חשוב להקפיד על שני פרמטרים חשובים: הראשון, שמדובר בציוד למסעדות מקצועי, מתוצרת חברות מוכרות ומובילות. הקפדה על פרמטר זה מבטיחה גם תוצרים ושירותים איכותיים יותר, וגם כתובת אליה ניתן לפנות במקרים של תקלות. ציוד למסעדות מתוצרת חברות מוכרות ואמינות הוא ציוד איכותי שמאפשר להכין עימו אוכל איכותי וגם לאחסן אותו בתנאים טובים. כמו כן, במקרים של תקלות אתם יכולים להיות בטוחים שיש מי שיספק לכם מענה הולם, שירות תיקונים ואחזקה וגם חלקי חילוף במקרה הצורך.
פרמטר שני ולא פחות חשוב הוא הבטיחות של הציוד למסעדות. ציוד למסעדות צריך להיות מיוצר על פי כל תקני הבטיחות המחמירים ביותר. כידוע, כל מטבח של מסעדה הוא מקום קדחתני ועמוס, בו עובדים במהירות ובלחץ. לכן חשוב שיהיו בו את כל התנאים האופטימליים לעבודה בטוחה. כדי להבטיח בטיחות במטבחי מסעדות חשוב להקפיד על עבודה מסודרת ומאורגנת במטבח, אך חשוב גם להשתמש בציוד למסעדות בטיחותי.
אחד מאמצעי הבטיחות החשובים למטבחי מסעדות הם משטחי מניעת החלקה. במטבח עמוס וקדחתני רבים הסיכויים שישפכו נוזלים למיניהם על הרצפה, מים, שמן, מרקים, רטבים, משקאות ועוד. במטבח עמוס וקדחתני לא כולם שמים לב היכן הם דורכים א נזהרים מפני "מוקשים" בדרך. ציוד למניעת החלקה יכול למנוע תאונות עבודה רבות. באמצעות משטחי גומי למניעת החלקה כל עובדי המטבח יכולים לעבוד בבטחה גם בשעות העמוסות והלחוצות ביותר.