כיצד תדעי שאת בהריון ?
להלן מספר תופעות שמעידות (לא בהכרח) על כך שאת ב- הריון. נשים רבות מעידות שהן מרגישות תופעות משונות כבר בהתחלת ההריון (ממש לאחר ההזרעה) , בואי וגלי אם את בהריון ... (גילית שאת אכן בהריון ?כנסי ובדקי מתי את צפוייה ללדת בעזרת מחשבון הריון שמוגש לך באדיבות אתר babygo.co.il.)
הקאות ובחילות: תופעת הבחילות הידועה שנשים רבות חווים אותה כבר בשלבים הראשניים ביותר של ההריון אינה מובנת למדע אולם מה שידוע הוא שהקאות או בחילות יכולות להופיע בשלב מוקדם של ההריון בבוקר או בצהרים אבל גם לעיתים בערב. מספר לא מבוטל של נשים מרגישות בחילות במהלך היום כולו. נשים רבות טוענות שאכילת ארוחות קטנות לעיתים קרובות יחסית או אכילת דברים מלוחים כגון קרקרים יכולים לשפר את מצב הבחילות. אכילה של תפוח ושתיית כוס חלב לפני שהולכים לישון בערב יכולים גם הם לשפר את הבחילות של הבוקר.
הטלת שתן: אחת התופעות הידועות והמרכזיות ביותר היא הרצון העז להטיל שתן כל הזמן. הגורם לכך הוא שההיריון גורם להתנפחות הרחם שגורמת ללחץ על הלפוחית וזה יוצר תחושה של רצון להטיל שתן. תופעה זאת למעשה מתרחשת מההתחלת ההריון ותופסת תאוצה עם התקדמות ההריון לשלביו המאוחרים יותר.
עצירות: בזמן ההריון , ההורמנים שקשורים בהריון גורמים להאטת הפעילות במעיים. פעולה זאת באה על מנת לאפשר לגוף לספוג טוב יותר את הויטמנים ואת חומרי ההזנה אל תוך הגוף. התופעה הנלווית לכך היא עצירות , תופעה שמלווה את האישה ההריונית לכל אורך חודשי ההריון ואף מחריפה עם הזמן.
הרגשת חוסר מרץ ואיטיות: הגוף עובר שינויים כבר עם הכניסה להריון ולכן יש הרגשה של עייפות , איטיות וחוסר מרץ. רמות ההורמון HCG הולכות וגדלות דבר שאף הוא גורם להרגשת העייפות.
חוסר מחזור או דימום קל: דימום קל עלול להופיע כ- 8-10 ימים מיום הביוץ. דימום זה נוטה לבלבל נשים רבות שחושבות שקיבלו מחזור בעוד שלמעשה הן נכנסו להריון. הדימום מתרחש בעקבות ההפרייה של הביצית ומעניין שהוא קורה בדיוק בימים בהן האישה אמורה הייתה לקבל את המחזור החודשי שלה דבר שמבלבל אותה עוד יותר.
רגישות בחזה: פיטמות כהות , ורידים בולטים וחזה שהולך וגדל , מתקשה ואף הופך רגיש אלה רק כמה מהסימפטומים של תחילת ההריון. בגלל ההזרעה , הרגישות בפיטמות ובחזה גדולה , הפיטמות הופכות לזקורות יותר ומקבלות גוון כהה מהרגיל.
סחרחורות / התעלפויות: הרחם הגדל פוגע בעורק הראשי אשר ברגליים , דבר שגורם לירידה משמעותית של לחץ הדם ומוביל להרגשת סחרחורת ואף עילפון במקרים מסויים כאשר ההריונית עומדת בלי לזוז במשך זמן רב. גורם נוסף שיכול לגרום לסחרחורת הוא אכילה לא נכונה , עם הפסקות גדולות בין ארוחה לארוחה או דילוג על אחת הארוחות. תופעה זו גורמת לירידת סוכר שמייד מרגישים בצורת סחרחורת.
צרבות: הרחם של האישה גדל כבר בתחילת ההריון ועולה למעלה דבר זה מאט את פעולת העיכול וגורם לבטן להישאר זמן רב יותר עם מזון בתוכה כדי לספוג ויטמינים וחומרי הזנה בצורה טובה יותר. תופעה זאת גומרת גם לחומציות יתר בקיבה דבר שמוביל לצרבות לא נעימות ברוב תקופת ההריון.