במאמר הקודם בנושא, הדגשנו שיישום של מערכת WMS בארגון הוא אתגר לא קטן ושליישום פתרון שאינו משולב במערכת ה- ERP, מורכבות גדולה אף יותר.
לכן, אם הארגון שלך כבר משתמש במערכת ERP (למיחשוב הנהלת החשבונות, השיווק, הרכש ועוד), מומלץ לבדוק אם היא כוללת גם פתרון ל- WMS. אפילו אם פתרון זה עונה באופן חלקי על צרכיך, נמליץ לך לשקול בחיוב את אימוץ הפתרון המשולב, על פני אינטגרציה של תוכנה צד ג', המוצעת על ידי ספק אחר.
היתרונות העיקריים בפתרון משולב ERP-WMS אינטגרציה
תוכנה לניהול מחסנים WMS המשולבת במערכת אינטגרטיבית מלאה - ERP מאפשרת קשר רציף בין פעילויות המחסנים לבין יתר הפעילויות בארגון, כמו רכש, מכירות וייצור. מכיוון שבכל סוגי האירגונים המחסנים מתפקדים כחלק אינטגרלי בפעילות העסקית, יש מקום לנהל אותם בצורה אינטגרטיבית מלאה בפתרון המיחשוב העיקרי של הארגון.
שקיפות מידע
מערכת WMS המשולבת במערכת הכוללת לניהול העסק מאפשרת ראיה מעמיקה ורחבה יותר של שרשרת האספקה. שקיפות המידע הזו, מסייעת למשתמשים לא רק לבדוק סטטוסים של הזמנות, אלא גם לעמוד בסטנדרטים גבוהים של אספקת סחורה ללקוחות, לנהל ביעילות גדולה פעילויות ברמות שונות ובפרישה גיאוגרפית רחבה, ולהפיק לנציגי שירות הלקוחות ולסוכנים מידע והתראות.
בקרת הנתונים במהלך יישום המערכת
במערכת אינטגרטיבית של WMS ו- ERP ניהול התשתיות הוא אחיד (קטלוג פריטים, מחסנים, איתורים ומיקומים), כך שאימות הנתונים מתבצע פעם אחת ובמקום אחד על ידי משתמש מורשה. במקרה של תוכנות נפרדות יש לבצע את האימות בשני בסיסי נתונים – המשמעות היא הכפלת העבודה של אימות הנתונים.
אחידות בממשק המשתמש
כאשר לכל מערכת יש ממשק משתמש ייחודי משלה, לעומת מערכת אינטגרטיבית אחת בעלת ממשק משתמש אחיד. הכשרת משתמשים חדשים הופכת ליקרה יותר.
אחזקת שתי מערכות
בנושא זה יש סוגיות רבות, אך די אם נציין שתיים מתוכן:
- בתוכנות נפרדות יש צורך לנהל בנפרד את ההרשאות ופרופילי המשתמשים.
- בהתקנת גירסת תוכנה עדכנית של אחת משתי המערכות, יש לוודא תיפקוד תקין של הממשקים בין המערכות.
כלי בקרה, ניהול וניתוח נתונים
מודול ה- WMS כחלק ממערכת לניהול כולל, נהנה מכלל התועלות של מערכת ERP לדוגמא: כלי BI הכוללים Dashboards ומדדי ביצוע KPI ועוד.