הבעיות הנפוצות ביישום בשילוב מערכת ERP עם תוכנת WMS צד ג'
סנכרון והתאמה של נתונים בין התוכנה לניהול המחסנים (WMS) למערכת לניהול הכולל (ERP)
-
יתרות מלאי - במקרה של ניהול מלאי במספר מערכות (WMS ,ERP), קיים סיכוי סביר שיתגלו הפרשים בין יתרות המלאי המחושבות והמוצגות במערכות השונות. על מנת לתחקר ולנתח את המקור והסיבה להפרשים כאלה, לעתים יש לסקור מאות (או אלפים) של תנועות מלאי מה שדורש השקעה של משאבים רבים.
-
פרמטרים לניהול תהליכי מלאי - קיימים מספר משתני מלאי לפיהם יש לנהל תהליכים כגון: ליקוט, אריזה ומשלוח ללקוח. לדוגמא: מגבלות ואילוצים של הובלה, כתובת למשלוח הסחורה ללקוח ועוד. במקרה של תקלה בסינכרון בין המערכות, תיתכן אי התאמה בין מערכת ה-ERP (בה מנהלים הנהלת חשבונות, שיווק,רכש ועוד) לתוכנת ה-WMS . אי התאמה כזו יכולה לגרום לעיכובים באספקות ולפגיעה באיכות ורמת השרות ללקוח.
- תוכניות עבודה - סדר העדיפות לביצוע המשלוחים, נקבע לרוב במערכת ה- ERP כחלק מניהול שרשרת האספקה באירגון. תיעדופים אלה צריכים להתעדכן באופן שוטף במערכת ה- WMS ולכן גם כאן, מורכבות עבודת התיאום בין שתי המערכות מגדילה את הסיכון בפרוייקט כולו.
הטמעה בשלבים
מורכבות ההפעלה של תוכנה לניהול מחסנים (WMS) עלולה לגרום להשבתה מלאה או חלקית של המחסנים, בעיקר בגלל תקלות לא צפויות. על מנת להקטין את הסיכון שבהשבתת פעילות המחסן, רצוי להפעיל את המערכת בשלבים. הפעלה מדורגת ניתנת למימוש באחת משתי דרכים:
- בחירת פעילות ספציפית (כגון: ליקוט) ויישומה בכל המחסן.
- בחירת איזור במחסן ויישום ה-WMS רק באזור זה.
השבתה חלקית של המערכת
שגיאות בהגדרת תשתיות נתונים הינה, אחת הסיבות השכיחות לתקלות, בזמן הפעלת מערכת WMS. כאשר התוכנה לניהול המחסנים WMS, עומדת בפני עצמה, לא קיימת אפשרות לנטרל ולבודד איזור מסוים על מנת לבצע בו השבתה מקומית לצורך עדכון התשתיות. במקום זאת יש להשבית את כלל המערכת שאם לא כן, היא תמשיך להתעדכן בנתונים שגויים. לעומת זאת, במערכת WMS אינטגרטיבית (כחלק ממערכת ה-ERP) קיימת אפשרות להשבתה נקודתית של העבודה ב-WMS, מבלי לפגוע בתפקוד המערכת הכוללת.
מאמר המשך בנושא זה יפורסם בקרוב