חברות שונות ואוכלוסיות שונות נבדלות אחת מהשנייה על ידי סממנים חיצוניים אך גם בטיפול שלהם בנושאים חברתיים.
אחד הנושאים בהם שוני תרבותי משחק תפקיד הוא עניין היחס לקשיש באוכלוסייה.
אם אצל מרבית האוכלוסייה היהודית בגיל מסוים מקובל לעבור אל בית אבות הרי שבאוכלוסיות שמרניות יותר מקובל להמשיך ולסעוד את האב או האם המבוגרים על פי רוב בביתם. הסיבות לכך שונות ומגוונות ויש קשר חזק בין מבנה החברה או המגזר ליחס הניתן לקשישים החיים בחברה זו.
מבנה המשפחה בחברה הערבית, בעיקר אצל המוסלמים, הוא מבנה מסורתי על פי רוב. המשפחה משמשת כיחידה חברתית מגובשת המשפיעה גם על הפן הכלכלי.
לקשישים בחברה הערבית המסורתית, יש מעמד מיוחד. הטיפול בהם מוטל על פי רוב על הבנים והנכדים שלהם.
הקשישים, גם אלו הזקוקים לטיפול של בית אבות סיעודי נשארים בבתים ומקבלים טיפול מסור מהמשפחה המורחבת המונה מספר נפשות רב. הסיבה לכך היא שמירה על ערך המשפחה, ערך מקודש בחברה זו. מעטים מביניהם מסכימים לעבור לבית אבות ומעדיפים להישאר בבתיהם בסביבה המשפחתית המוכרת.
קשישים רבים באוכלוסיה הערבית נמנעים מפניה למוסדות סיעודיים ממספר סיבות שונות ומגוונות.
הקשיש בחברה הערבית זוכה לכבוד רב ולהערכה רבה, במידה והוא נשלח למוסד סיעודי מחוץ ליישוב ולמשפחתו, הדבר נתפס כפגיעה בכבודו של הקשיש. הכבוד נפגע כיוון שנוצרת תחושה כאילו המעבר מתקיים מתוך התנהלות מזניחה של הצעירים את הקשיש.
בתי אבות במגזר הערבי הם מעטים וספורים. ולקשיש הערבי אין מספיק אלטרנטיבות לטיפול ולסיעוד.
קבלת ההחלטה באם לשלוח את הקשיש אל בית אבות אינה פשוטה. על פי רוב המשפחה הערבית מונה יותר נפשות, ולכן יש קושי לקבל החלטה האם להעביר את הקשיש לבית אבות כיוון שיש מגוון של אנשים ודעות.
חשוב לזכור שגם על הקשיש מופעל לחץ לא קטן. הקשיש חושש לעזוב את הסביבה המוכרת ואת ביתו. בית האבות, בין אם זה בית אבות בסביבתו הקרובה, בצפון, בדרום או בית אבות במרכז הארץ - הוא עדיין בית אבות, ונתפס אצל קשישים כמקום המגורים האחרון בחייו. זוהי מחשבה מפחידה ומרתיעה.
שיקול נוסף ולא פחות מכריע הוא ההיבט הכלכלי. לעתים משתלם יותר כלכלית להשאיר את הקשיש בביתו ולסעוד אותו שם מאשר להעבירו לבית אבות, שם השהות עולה כסף רב למשפחתו.
בשונה מאוכלוסיות אחרות, תוחלת החיים במגזר הערבי קצרה יחסית ממגזרים אחרים. על כן, הטיפול בהם היא סוגיה מהותית פחות ומקשה פחות על המשפחה מאשר במגזרים אחרים.