חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בית אבות בחברה הערבית

מאת: talבריאות גיל הזהב27/06/20101884 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חברות שונות ואוכלוסיות שונות נבדלות אחת מהשנייה על ידי סממנים חיצוניים אך גם בטיפול שלהם בנושאים חברתיים.

אחד הנושאים בהם שוני תרבותי משחק תפקיד הוא עניין היחס לקשיש באוכלוסייה.

אם אצל מרבית האוכלוסייה היהודית בגיל מסוים מקובל לעבור אל בית אבות הרי שבאוכלוסיות שמרניות יותר מקובל להמשיך ולסעוד את האב או האם המבוגרים על פי רוב בביתם. הסיבות לכך שונות ומגוונות ויש קשר חזק בין מבנה החברה או המגזר ליחס הניתן לקשישים החיים בחברה זו.

מבנה המשפחה בחברה הערבית, בעיקר אצל המוסלמים, הוא מבנה מסורתי על פי רוב. המשפחה משמשת כיחידה חברתית מגובשת המשפיעה גם על הפן הכלכלי.

לקשישים בחברה הערבית המסורתית, יש מעמד מיוחד. הטיפול בהם מוטל על פי רוב על הבנים והנכדים שלהם.

הקשישים, גם אלו הזקוקים לטיפול של בית אבות סיעודי נשארים בבתים ומקבלים טיפול מסור מהמשפחה המורחבת המונה מספר נפשות רב. הסיבה לכך היא שמירה על ערך המשפחה, ערך מקודש בחברה זו. מעטים מביניהם מסכימים לעבור לבית אבות ומעדיפים להישאר בבתיהם בסביבה המשפחתית המוכרת.

קשישים רבים באוכלוסיה הערבית נמנעים מפניה למוסדות סיעודיים ממספר סיבות שונות ומגוונות.

הקשיש בחברה הערבית זוכה לכבוד רב ולהערכה רבה, במידה והוא נשלח למוסד סיעודי מחוץ ליישוב ולמשפחתו, הדבר נתפס כפגיעה בכבודו של הקשיש. הכבוד נפגע כיוון שנוצרת תחושה כאילו המעבר מתקיים מתוך התנהלות מזניחה של הצעירים את הקשיש.

בתי אבות במגזר הערבי הם מעטים וספורים. ולקשיש הערבי אין מספיק אלטרנטיבות לטיפול ולסיעוד.

קבלת ההחלטה באם לשלוח את הקשיש אל בית אבות אינה פשוטה. על פי רוב המשפחה הערבית מונה יותר נפשות, ולכן יש קושי לקבל החלטה האם להעביר את הקשיש לבית אבות כיוון שיש מגוון של אנשים ודעות.

חשוב לזכור שגם על הקשיש מופעל לחץ לא קטן. הקשיש חושש לעזוב את הסביבה המוכרת ואת ביתו. בית האבות, בין אם זה בית אבות בסביבתו הקרובה, בצפון, בדרום  או בית אבות במרכז הארץ  - הוא עדיין בית אבות, ונתפס אצל קשישים כמקום המגורים האחרון בחייו. זוהי מחשבה מפחידה ומרתיעה.

שיקול נוסף ולא פחות מכריע הוא ההיבט הכלכלי. לעתים משתלם יותר כלכלית להשאיר את הקשיש בביתו ולסעוד אותו שם מאשר להעבירו לבית אבות, שם השהות עולה כסף רב למשפחתו.

בשונה מאוכלוסיות אחרות, תוחלת החיים במגזר הערבי קצרה יחסית ממגזרים אחרים. על כן, הטיפול בהם היא סוגיה מהותית פחות ומקשה פחות על המשפחה מאשר במגזרים אחרים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת tal

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191892 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/198615 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191720 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191676 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191917 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181252 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181417 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica