כולנו כיום מסתובבים עם זוג אוזניות בתיק המשתמשות אותנו להאזנה למוזיקה או גם כדיבורית על מנת למתן את רמת קרינה אליה אנו נחשפים.
ישנם שימושים רבים ובהתאם להם האוזניות הקיימות כיום בשוק, טווחי המחירים מתחילים מעשרות שקלים ועד מאות שקלים לזוג אוזניות.
לא חסרות מבין כל אלה אוזניות איכותיות מיצרנים מוכרים יותר או מוכרים פחות, העיקר הוא לדעת את השימוש לו מיועדת האוזנייה ,אז נוכל להתאימה לנו בצורה הטובה ביותר.
להלן כמה שיקולים שיש לעשות טרם קניית אוזנייה-
סוג מכשיר – מערכת/טלביזיה/ מכשיר נייד.
מאוד רלבנטי לדעת לאיזה מכשיר מיועדת האוזנייה על מנת שתהיה מקסימום התאמה בין השניים.
אם מדובר בשימוש ביתי רצוי שהאוזנייה תהיה בעלת בידוד רעשים טוב ולמי שרוצה להתפנק יש גם אוזניות אלחוטיות נטענות שמספקות נוחיות במידה ואנו רוצים להאזין לטלביזיה או למוסיקה מהמערכת מבלי להיות מרותקים לאותו אזור.
סוג כניסה – לכל מכשיר , בפרט במכשירים ניידים כמו טלפונים סלולאריים ומכשירי mp3/4 ישנן כניסות שונות לחיבור האוזניות, הרגילה היא של 3.5 מ"מ והקטנה יותר היא של 2.5 שבמידה ונרצה לחבר אותה למכשיר רגיל, או לרכוש אוזניות מסוימות שאינן תואמות לאותה כניסה במכשיר , קרוב לוודאי שנזדקק למתאם.
עלות – כמו שציינו כבר, העלות של אוזנייה יכולה להשתנות בצורה דרסטית למעלה או למטה, הכול תלוי ברמת הפינוק הרצויה.
אין ספק שאוזניה שעולה 70 ש"ח תייצר לנו חוויית האזנה טובה , אך ברגע בו נצמיד לאוזנינו אוזניות יקרות יותר- אנו נשים לב להבדלים באיכות הצליל וברמת הניקיון שלו מרעשים.
סוג שימוש- ספורט/ טיולים
כאשר אנו ניידים האוזניות שהכי נוח לשאת בתיק הן אוזניות מסוג "כפתור" הנכנסות לאוזן ונשארות שם גם בעת ביצוע פעולה ספורטיבית כזו או אחרת.
אוזניות אלה באות גם בצורה אלחוטית , בטכנולוגיית בלוטות' שמקדמת בצורה מיטבית את רמת הנוחיות מבלי הצורך להתעסק עם המכשיר או לשאת אותו בצמוד אלינו.
אוזניות מקצועיות – אם האוזניות הן לצרכי עבודה, אזי החשיבות של איכות השמע היא גבוהה לאין שעור.
במקרה כזה יש צורך לבצע השקעה חד פעמית באוזניות אשר יספקו תחום תדרים רחב,וכן רמת שמע ובידוד גבוהה.