ממלכת תאילנד משתרעת על פני שטח של כ- 514,000 ק"מ רבועים, ונמצאת בלבה של דרום מזרח אסיה.גבולותיה הינם במערב עם בורמה.בצפון עם בורמה ולאוס, כמו כן תאילנד מוקפת איים וחופים שאורכם הכולל הוא 2,600 ק"מ.
תאילנד ממוקמת במיקום גיאוגרפי ,שמקנה לה יתרון בהיותה מרכזית ,ביחס למדינות רבות ביבשת אסיה. תאילנד נחשבת למדינה מתקדמת המושפעת יותר מהשפעות מערביות, אולם עדיין ישנם מקומות רבים במדינה שנותרו בתוליים ותרבות המערב טרם הגיעה אליהם.
תאילנד נחלקת לארבעה אזורים גיאוגרפיים עיקריים:
1. בדרום המדינה- יש רצועה ארוכה וצרה-רצועת קארו איסת`אמוס, המשתרעת בחלק הצפוני של חצי האי המלֶאי (מלזיה). זהו אזור הררי ומיוער ברובו. גם באזור זה, כמו בדרום היבשתי, גדלים יערות גשם ירוקי עד, שבהם יורדים גשמים במשך יותר מתשעה חודשים בשנה. בדרום המדינה נמצאים גם מספר איים: בים אנדמן – האיים פוקט ופי פי, במפרץ תאילנד – האיים סמוי, פאנגן וצאנג. לכל האיים האלה מוסיפים את הקידומת קו, שפירושה בתאית - אי.
2. צפונית משם- משתרע המישור המרכזי הפורה, שבו מצויה הדלתא של נהר צ'או פראיה הזורם למפרץ תאילנד. עיר הבירה בנגקוק נמצאת בצדו המזרחי של נהר זה..
3. בצפון-מזרח המדינה- משתרעת רמת קוראט, החולית ברובה.
4. בצפון תאילנד- במחוז צ'יאנג מאי שבו העיר באותו שם, השנייה בגודלה בתאילנד ושער הכניסה אל צפון המדינה. אזור זה גובל במיאנמאר, הוא הררי ובו הפסגה הגבוהה ביותר בתאילנד, הר דוֹי אינתאנוֹן (2,565 מטר מעל פני הים). כמו במרכז כך גם בצפון ישנם יערות מונסון, באזורים שבהם יש תקופת יובש הנמשכת לפחות שלושה חודשים בשנה. בגבולה המזרחי של תאילנד עובר נהר המקונג. מפרץ תאילנד(בעבר "מפרץ סיאם") מהווה שלוחה של ים סין הדרומי, אורך קו החוף המקיף את המפרץ הוא כ-2,600 ק"מ, שטחו 320,000 קמ"ר.
במפרץ איים רבים שהגדולים שבהם הם סמוי, פהנגן, צ'אנג ו-קוט בתאילנד, ודאו פהו קואוק בוייטנאם. מפרץ תאילנד רדוד למדי - עומקו הממוצע הוא 45 מטר ועומקו המרבי הוא 80 מטר בלבד. הנהרות העיקריים הנשפכים אל המפרץ הם הצ'או פראיה והמה קלונג, הנשפכים שניהם אל מפרץ בנגקוק בקצהו הצפוני של מפרץ תאילנד. במימי המפרץ החמים שוניות אלמוגים וסביבן קמו אתרי צלילה וקייט. ענף התיירות הוא ענף הכלכלה העיקרי במספר אזורים לאורך חופי המפרץ ובאיים (בעיקר בתאילנד), וידועים במיוחד הם חוף פטאיה דרומית מזרחית לבנגקוק, והאיים קו סמוי וקו פהנגן. חלק מאתרים אלה עברו פיתוח מואץ והשלטונות התאילנדים מנסים למתן את התופעה באתרים שטרם נפגעו. מעבר לתיירות נשענת כלכלת האזור גם על דייג, ובמימי המפרץ מצויים מאגרי נפט ובעיקר גז טבעי.
האי פוקט הוא באחד המחוזות הדרומיים של תאילנד (מחוז צ'יאנגוואט) והאי הגדול ביותר בה.האי שוכן בים אנדמן במרחק 862 ק"מ מדרום לבנגקוק. גודלו כ-543 ק"מ רבוע והוא מאוכלס בכ-260,000 תושבים.
פוקט סיטי היא העיר הגדולה ביותר באי ובירת המחוז. ממזרח לפוקט, על היבשה, נמצאת העיר קרבי ומדרום מזרח האי הקטנטן קו פיפי. לפוקט חיבור יבשתי לתאילנד בדמות שני גשרים, בנוסף קיים באי שדה תעופה בינלאומי (Phuket International Airport). האי מאופיין באקלים טרופי ורובו עדיין מיוער. גידוליו המפורסמים של האי הם הקשיו והקוקוס. באי תעשיית תיירות מפותחת והוא מהווה מרכז נופש, אפשרויות שייט בין האיים, ושייט לצרכי צלילה.
המאמר באדיבות מדריך הטיולים אלי ארוסי