אתם מדמיינים לעצמכם את תנורי האפייה של פעם, אותם טבונים גדולים ,באותם זמנים הבישול והאפייה היו עם אש חיה וגחלים רוחשות.
מהרגע בו נכנסו החשמל והגז בסערה אל חיינו , חוויית הבישול כבר לא אותו הדבר.
ישנם אנשים אניני טעם יותר או פחות שיגרסו ויאמרו שבשל כל זאת הטעמים של התבשילים והמאפים כבר אינם כמו של פעם.
העדות הכי טובה לכך היא שאף פעם אנחנו לא מצליחים להגיע לאותו זיכרון של טעם מהבישולים של סבתא.
אולי זה בגלל המתכון שהוא כמעט תמיד לא לפי כמויות אלא "לפי הטעם" ואולי בגלל הטעמים השונים שיש למוצרי המזון השונים המרכיבים את הארוחה שלנו.
אל מול כל זאת הלכו והשתלטו התנורים החשמליים על המטבחים שלנו כאשר הדגם הכי מוכר זה התנור המשולב.
תנור זה נוח במיוחד מפני שהוא למעשה משלב שני אזורי בישול עיקריים במכשיר אחד.
לעומת זאת, כיום הנושא של נוחיות צובר תאוצה וכמעט בכל מטבח חדש קיימת הפרדה בין כיריים גז או כל סוג אחר של כיריים לבין תנור אפיה.
היתרון הכי חשוב הוא בכך שהמוצר "יושב" באלגנטיות בתוך ארון בצורת בילד אין , מעבר לכך ישנו יתרון נוסף ובלתי מבוטל – המיקום בגובה.
כמה פעמים התכופפתם על מנת להוציא או להכניס תבנית אפייה ?
מניסיון אני חייב לציין שככל שמבצעים פעולה זו של רכינה אל התנור חייבים לתהות- על מה בדיוק חשב מעצב המוצר ?
אין לי שום בעיה עם כיריים שימוקמו על השיש ותנור עם צג דיגיטלי וטורבו (מאוורר שעוזר לפיזור החום ואפייה אחידה) שימוקם בצורה הגיונית.
כך גם שני אנשים יכולים לבצע שתי משימות בישול ואפייה מבלי להפריע האחד לשני.
אולי המטעמים שאני מכין לא יצאו יותר ערבים לחיך כתוצאה ממיקום התנור אבל אין שום סיבה שלא נהנה מכל תהליך האפייה.