מתי יודעים שהגיע הזמן לשדרג את הריהוט הקיים?
הביטו על הרהיטיםשבביתכם, מתי לאחרונה התייחסתם אליהם?
מתי העיצוב בו בחרתם ריגש אתכםבזמן האחרון?
האם זה אפשרי שאתם רגילים אליהם?
אולי הם פשוט כבראינם מתאימים לצרכים שלכם?
רהיטים נמצאים בכל מקום, עוטפים אותנו,שותפים לחיינו, אנו מתכרבלים בחיקם, אוכלים איתם, מתפשטים בנוכחותם,מתקלחים וישנים בהם. לפעמים הם ממש חלק מהמשפחה.
הסתכלו על הרהיטים שלכם. אם הם עדיין משרתים אתכם נאמנה, אם הם עדייןמלהיבים אתכם, אם הם מתאימים בדיוק לדרישות שלכם, כנראה שבחרתם נכון. זההרהיט שנועד לכם.
אבל אולי התרגלתם למראה, אולי הילדים והכלב תפסופיקוד על הרהיטים, אולי פשוט הטעם שלכם השתנה.
אם זהו המצב, אולי כדאילחשוב על שינוי. ריהוט חדש בבית תמיד מאיר פנים, תעשיית הרהיטים ענקיתבגודלה, ומציעה אוסף ענק של רהיטים מעוצבים וחדשניים, אחד מהם ודאי יתאיםלהיות הרהיט הבא שלכם.
קיימים כל כך הרבה סגנונות וצבעים, לפני שניגשים לשלם, כדאי לחשוב:
מהמטרתו של הרהיט?
מה יתאים לשאר הבית? מבחינת צבע, מבחינת עיצוב. (אוליעדיף שלא יתאים)
כמה אנו רוצים להוציא?
מה עדיף, לפנות לנגר או לחנותתעשייתית?
תמיד חשוב לוודא שהרהיטים מתאימים לכם, מבחינת עיצוב ומבחינת טעם. אתםלא רוצים להשקיע ברהיט שיימאס לכם לראות תוך זמן קצר.
זכרו: איכותונוחות הן הדברים החשובים ביותר ברהיטים.
על רכישת רהיטים להתבצע על פי שיקולי נוחות, עלות כספית והתאמה עיצובית.
לאחרששלושת הקריטריונים נבחנו בקפידה, היו בטוחים כי הרכישה תהיה מוצלחתופרודוקטיבית.
אבל יש גם כמה דברים שאסור לעשות כשקונים רהיטים:
1. לקנות לפנישמדדתם את החלל אליו הרהיט מיועד. קחו בחשבון גם את הכנסת הרהיטים לבית ואלתשכחו את המעברים בבית, דלתות, מעליות ומדרגות שעשויים להפריע בהכנסתריהוט לביתכם.
2. לא להתחשב בקנה המידה. קשה לשפוט ולעמוד את קנה המידה כשרואים רהיטבתמונה או בתצוגה. יש למדוד ולהשוות גדלים כדי להבטיח התאמה טובה גםלרהיטים שכבר נמצאים ברשותכם.
3. תשומת לב יתרה לצבע. אם אפשר, עדיף לקחת דוגמת צבע או פיסת אריגהביתה כדי לראות איך הצבע מתמזג בבית. צבע שנראה טוב בחנות עלול לאכזבכשמגיעים הביתה, ולהפך. כשקונים ריהוט באינטרנט, יש לקחת בחשבון שצבע שנראהבצג המחשב עלול להראות שונה בבית.
4. תשלום גבוה עבור אופנה חולפת. אופנת הריהוט, כמו כל אופנה אחרת, היאדבר חולף. בחרו ריהוט שבאמת מתאים לכם ושיראה טוב גם בעוד שנים.
5. התעלמות מהפן השימושי. היו בטוחים שהרהיט אותו אתם קונים מתאים לכםולבית שלכם. למשל, ספה בהירה אינה רעיון טוב אם יש לכם ילדים קטנים.
6. בדיקה חלקית של הרהיטים. וודאו שהרהיטים מתפקדים כרצוי ושהם נוחיםלכם. שבו על הכורסה, השענו על הכסא, אפילו השתרעו על המיטה. בדיקה יכולהלשנות את דעתם ולמנוע התחרטות.
7. רכישת רהיטים מתוך דחף רגעי. חשבו טוב לפני שאתם קונים רהיטים בדחףשל רגע. עצרו רגע לפני וודאו שזה הרהיט בשבילכם, ללא התחשבות במחיר המפתהאו לייחוד שתפס אתכם.
8. התייעצות יתר. אל תלכו עם כל הפמליה לקנות רהיטים. לכו עם האדם שצריךלחיות איתם, או עם מישהו שאתם מעריכים את דעתו.
9. סירוב לעזרה של אנשי מקצוע. אנשי המכירות בחנות הרהיטים נמצאים שםבכדי לעזור. הם יכולים לייעץ מבחינה מקצועית, או להצביע על דברים שלא חשבתםעליהם.
10.לשלם יותר מדי. יש דרכים רבות לחסוך בעלויות. מכירות סוף עונה או סוףשנה, הנחות מיוחדות, מבצעים ועוד. אל תתביישו לשאול.
בהצלחה!
גרנות עיצוב רהיטים