קיימת אמירה מפורסמת אשר טוענת שאם לא מצליחים בפעם הראשונה, צריך להמשיך ולנסות עד שמכתירים את המשימה בהצלחה. בכל שנה, אלפי תלמידים ומבוגרים בוחרים לשפר ציוני בגרות ונבחנים פעם נוספת במקצועות שאליהם כבר ניגשו בעבר.
שיפור בגרויות – למי זה מיועד?
במרבית המקרים, מדובר באנשים שהזכאות לתעודת בגרות נמנעה מהם עקב כשלון במקצוע אחד או יותר מבין מקצועות החובה. במצב זה ניגש הנבחן לבחינות הדרושות במטרה לקבל ציון עובר, אשר יאפשר לו לקבל את התעודה הנכספת.
אך כאשר אומרים 'שיפור בגרות', לרוב הכוונה אינה להשלמת מקצועות חסרים, אלא לשאיפה לשפר ציון נמוך במטרה להעלות את הממוצע.
שיפור ציוני בגרות – הסיבות
מה רע בציון 70 במתמטיקה אם כבר יש לנו תעודת בגרות ביד? אין כל רע בציון כזה, אבל ציון גבוה יותר אומר יותר אפשרויות. מקצועות כמו מתמטיקה ואנגלית, שבהם נבחנים ברמת 3 יחידות לימוד לכל הפחות, הם בין הציונים המשפיעים ביותר על ממוצע הבגרות הכולל.
שיפור בגרות במתמטיקה מ-70 ל-90 למשל, עשוי להקפיץ את ממוצע הבגרות במספר נקודות, שיפור בגרות באנגלית, למשל, של ציון 90 ב-3 יחידות ל-90 ברמת 5 יחידות עשוי להעלות את הממוצע אף ב-15-20 נקודות שלמות.
בגרות מלאה בממוצע גבוה פותחת בפני הנבחן דלתות רבות, ביניהן לימודים במוסד להשכלה גבוהה, קבלה למשרות נחשקות במשק, או לתפקידים מבוקשים במהלך השירות הצבאי. בעוד שיפור בגרות בלשון לא יעשה הרבה להעלאת הממוצע הכללי, המקצועות ה'כבדים' כמו מתמטיקה, אנגלית ומגמות הלימוד המורחבות יכולים לבטא את ההבדל בין קבלה ודחייה.
אז אם אינכם חוששים להתיישב פעם נוספת אל מול מחברות הבחינה שהכרתם במהלך התיכון במטרה לתת לעצמכם אפשרויות נוספות לעתיד, כדאי לעשות את המאמץ פעם נוספת והפעם להצליח יותר.