מבחן פסיכומטרי:
מבחן הפסיכומטרי הורכב על ידי המרכז הישראלי לבחינות והערכה והוא מתקיים במדינת ישראל כבר משנת 1981 במתכונת מאוד דומה לזו שמתקיימת היום.
ההשאלה האם מבחן פסיכומטרי הכרחי?ואיך יתכן שהפסיכומטרי הוא לעיתים קרובות מכשול אחד גדול בפני אלו מאיתנו אשר מעוניינים ללמוד מקצועות שונים כגון:לימודי רפואה אשר תנאי הקבלה הפכו לפשוט בלתי הגיוניים,מעסיקה ודאי רבים מאיתנו בחברה הישראלית.
כיום מבחן פסיכומטרי בשילוב ממוצע ציוני הבגרות מהווים את המדד הכי מדוייק שקיים בפני האוניברסיטאות להעריך את סיכויי הצלחתו של האדם בלימודי התואר הראשון. חשוב להבין כי המבחן הפסיכומטרי אינו מבחן אבסולוטי אלא הציון שמתקבל בבחינה הוא יחסי לשאר הנבחנים באותו המועד בחמש השנים האחרונות, כלומר: על מנת להוציא את הציון הכי גבוה במבחן (800 נקודות) אין צורך לענות על כל השאלות.
מבנה מבחן פסיכומטרי:
המבחן מורכב משמונה פרקי בחינה בשלושה נושאים: חשיבה מילולית, חשיבה כמותית ואנגלית, שישה מהפרקים הם פרקים אמיתיים שהציון שבהם ייחשב לציון הסופי ושניים מהם הם פרקי פיילוט שציונם לא נחשב בשיקלול הבחינה. 40% מהציון נקבע על ידי ההישגים בחלק החשיבה הכמותית ו40% נוספים לחלק החשיבה המילולית בעוד 20% בלבד מוקדשים לחלק החשיבה האנגלית.
בחלק החשיבה המילולית נדרש הנבחן להכיר ולשלוט היטב באוצר מילים רחב ובנוסף להתמודד עם חידות הגיון בנושא הוצאת שורשים מרחב, אנלוגיות, מרחב ועוד.
בחלק החשיבה המילולית יידרש הנבחן להפגין היכרות עם אוצר מילים עשיר מאוד ובנוסף להתמודד עם חידות הגיון בנושא מרחב, אנלוגיות, הוצאת שורשים ועוד. חשוב מאוד ללמוד היטב בבית או לקחת קורס פסיכומטרי לפני מועד הבחינה ולענות על מספר רב כל הניתן של שאלות מסוג זה.
בחלק האנגלית יידרש הנבחן לקרוא קטע קריאה באנגלית ולענות על שאלות בכדי לבחון את יכולות הבנת הנקרא שלו בשפה האנגלית, בנוסף יופיעו בפרקי האנגלית שאלות נוספות הבוחנות את אוצר המילים שלו.
ציון פסיכומטרי:
על מנת לקבל ציון פסיכומטרי גבוה (800 נקודות זה הציון המירבי) אין עליך לענות על כל השאלות במבחן נכונה אלא רק לענות על יותר שאלות נכונות מכל הנבחנים באותו מועד (אפריל לדוגמא) באותה שנה ובחמש השנים הקודמות לה, באותה צורה אפשר לקבל את הציון הנמוך ביותר (200 נקודות) גם אם ענית על חלק מהשאלות נכון בהנחה שענית על הכי פחות שאלות נכונה.
ציון פסיכומטרי הוא כידוע ציון משוקלל ואינו אבסולוטי בהתאם לשאלות שנענו נכונה, המרכז לבחינות ולנערכה (הגוף שמעביר את הבחינות בארץ) קבע נוסחא שהוא אינו מגלה את פרטיה אך ידוע לנו כי בכל מועד בחינה הציונים של כל הנבחנים משוקללים יחד עם הציונים של כל הנבחנים באותו המועד בחמש השנים האחרונות ובהתאם לזאת נקבע הציון הסופי של התלמיד.
הציונים ייתקבלו לרוב כארבעה שבועות לאחר מועד הבחינה.
קורס פסיכומטרי
לא ברור כל כך האם הקורס קיים ממניעים נכונים מה שבטוח בישראל ישנה תעשיה שלמה סביב נושא בחינות הפסיכומטרי,תעשיה זו בגלגלת מיליונים כל שנה.ישנם מספר מוסדות לימוד אשר מעבירים קורס פסיכומטרי,כל מוסד והשיטה שלו ללימוד שיטות יעילות לביצוע מבחן פסיכומטרי מוצלח.הקורסים לרוב מומלצים לאלו מאיתנו אשר קשה להם ללמוד לבד בבית האמצעות ספרים.
אם תשקיעו קצת מאמץ בחיפוש מוסד מתאים אתם תראו שבסוף זה ישתלם לכם מאוד.
לסיכום:
זכרו היטב כי מבחן פסיכומטרי רצוי לעשות פעם אחת, השקיעו את כל המרץ באותם חודשים מרוכזים על מנת להתקבל לחוג שבו אתם רוצים ללמוד מכיוון שההשלכות עלולות להיות מאוד משמעותיות על חייכם המקצועיים כבוגרים.