תאורת לדים נגד תאורת פלואורסנט round one fight
גבירותיי ורבותיי הקרב הגדול בתחום התאורה יוצא לדרך, במשקל כבד מאוד בצד ימין של הזירה ניצבת לנו תאורת הפלואורסנט, שחולשת על חלק גדול מאוד של שוק התאורה בישראל ובעולם, זוהי טכנולוגיה ותיקה, אמינה שכל העולם משתמש בה, אני בטוח שכל מקום עם קורת גג או אפילו בלי, שהייתם בו אי פעם, היו מנורות כאלו. בצד השני של הזירה, מתחרה במשקל קל מאוד, אך עם המון מוטיבציה ורצון ניצבת לנו תאורת לדים, שיטה המוכרת פחות, אך למרות הכול, תאורת לדים הולכת וכובשת כל חלקה טובה בתחום התאורה.
די בדומה לקרב אגרוף, ניתן לעשות השוואות בין שתי טכנולוגיות התאורה, כשאנו מדמים את הטכנולוגיות למתאגרפים בזירה, כל אחד עם יתרונותיו וחסרונותיו. אז בואו נצא לדרך. בתאורת לדים אתייחס לכל היתרונות והחסרונות, במתחרים אתייחס לכל המתחרים בכללי, כדי לחסוך לכם קריאה מיותרת.
תאורת לדים- מנצחת באורך חיים:
בתחום אורך החיים, תאורת לדים מנצחת בענק, מנורה הפועלת בטכנולוגיית ledמחזיקה ב40 אחוז יותר זמן, מכל מנורה מתחרה. סיכום העניין: אם תשתמשו בתאורת לדים, לא תצטרכו להחליף מנורות בכלל, גם אם תחיו עד 120, אמן ואמן. אוסיף גם שתאורת לדים, אינה תלויה במספר ההדלקות, בניגוד לכל נורה אחרת. הרי נורת פלואורסנט, ככל שמדליקים ומכבים יותר פעמים, כך אורך חייה מתקצר, תאורת לדים לא סובלת מהבעיה הזו בכלל, כך שניתן לכבות ולהדליק מיליון פעם ביום, בלי לקצר את אורך חיי הנורה.
תאורת לדים- מפסידה במחיר:
בתחום המחיר, תאורת לדים היא יקרה יותר. מנורה בטכנולוגיית הled תעלה כ15 אחוז יקר יותר. לדעת כל המומחים בתחום, שווה בהחלט לשלם את החמישה עשר אחוז הללו, כדי לזכות בכל היתרונות האדירים, אך העובדות היבשות הן, שתאורת לדים היא יקרה יותר.
תאורת לדים מנצחת בחיסכון בחשמל:
בהתחשב בכך, שזהו הפרמטר החשוב מכולם, אנחנו מעניקים ניצחון בנוק אאוט בגאווה רבה לתאורת לדים. תאורת לדים היא חסכונית במיוחד. היא צורכת כחמישים אחוז פחות אנרגיה, כדי לנצל את אותה כמות האור כמו כל תאורה אחרת. איך זה קורה? תאורת לדים בנויה על טכנולוגיה של ניצול אנרגיית הגבישים, אשר מהווים את הבסיס של תאורת לדים. בשנים האחרונות, רוב משרדי הממשלה והעסקים מחליפים את התאורה שלהם לטכנולוגיית לדים, כדי לחסוך רבות בצריכת החשמל. הניצחון הולך לפינה האדומה של תאורת לדים על פני מתחרה כבד ועייף.