0.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0; mso-gutter-direction:rtl;} div.Section1 {page:Section1;} -->Normal 0false false falseEN-US X-NONE HEMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable {mso-style-name:"טבלה רגילה"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
תאורת לדים
תאורת לדים כמו הרבה דברים אחרים בחיינו, פרצה למרכז הבמה, הרבה אחרי שכבר הייתה קיימת מעל 50 שנה. הרי תאורת לדים נוצרה ונבנתה למעשה אי שם בשנות החמישים. תאורת לדים היא שיטה חסכונית מאוד של תאורה, כאשר הרעיון המרכזי הוא אורך חיים ארוך במיוחד, ללא תלות במספר הפעמים שמדליקים את הנורה. דבר שני שהיה למטרה של יוצרי תאורת לדים הוא חיסכון באנרגיה. אף אחד לא חשב בשנות החמישים על חיסכון באנרגיה, אך מדענים כנראה, קיימים כדי לקבוע על מה יחשבו עוד חמישים שנה. כך הם קבעו את מטרות הפרויקט וכך קרה.
תאורת לדים עוזרת ליצור נורה הנותנת כמות זהה של אור ביחס לנורות אחרות או אפילו יותר, אורך חייה הוא ארוך במיוחד ללא תלות במספר הפעמים שמדליקים את הנורה. זה חשוב מאוד, כי נורות אחרות, בטכנולוגיות אחרות, מאוד תלויות במספר ההדלקות. נורות פלואורסנט למשל, אורך חייהן מתקצר משמעותית ברגע שמדליקים ומכבים את הנורה מספר רב של פעמים. אתם בטח מכירים את זה שבמשרד גדול, מחליפים מנורות כל תקופה נורא קצרה. איך ולמה זה קורה? הסיבה היא ששימוש מוגבר מקצר את חיי הנורה. בתאורת לדים זה לא קורה בכלל. נורת לד יכולה לעבור התעללות ואורך חייה לא ישתנה בכלל.
תאורת לדים עד שנות ה90:
מהרגע שהמציאו את תאורת לדים, היא נכנסה לשימוש פעיל. אתם מכירים נורות צבעוניות בכל מיני מכשירים חשמליים, כמו: נורות במחשבים, טלוויזיות, וידאו, טייפים או כל מכשיר אחר. שמתם לב שהנורות האלו יכולות להמשיך לפעול עשרות שנים ולא תהיה אף תקלה. זוהי תאורת לדים. בשנותיה הרבות עד שנות ה90, תאורת לדים שימשה בעיקר את התעשייה לאותן נורות צבעוניות וכמובן את הצבא. הצבא היה הלקוח הגדול של תאורת לדים, אם אתם מכירים את הפנסים הגדולים והארוכים של הצבא, אלו שמאירים כל כך רחוק, עד שנדמה לכם שעוד רגע יפילו מטוס, זוהי תאורת לדים. לזכות הצבא נאמר שהוא יודע לאמץ טכנולוגיות במהירות מרשימה, כל עוד זה קשור לטכנולוגיות לחימה, בכל מקרה הצבא אימץ את תאורת לדים בחום ואהבה.
תאורת לדים שנות ה90 והלאה:
בשנות התשעים קרה המהפך התפיסתי שגרם למובילי דעת קהל להתחיל לחשוב על הסביבה ואיך מגנים עליה. יחד עם שינוי התפיסה היה צורך ליישם שיטות וטכנולוגיות חדשות החוסכות בצריכת אנרגיה ומגנות על איכות הסביבה, תאורת לדים עלתה לגדולה בעקבות יתרונותיה הגדולים בתחום החיסכון באנרגיה. בתהליך איטי אך יציב, מעצבי פנים ואדריכלים החלו להמליץ ללקוחותיהם להשתמש בתאורת לדים במקום חלופות אחרות. היום המצב הוא שרוב הבתים והמשרדים הנבנים, ישתמשו בתאורת לדים ולא דברים אחרים.