בתקופה האחרונה עלתה בקרב בציבור הצעיר המודעות לחיסכון וחשיבה על העתיד הפיננסי. על מנת לסייע לכם להבין טוב יותר את המושג קרן השתלמות אספנו את המידע העיקרי אודות הנושא.
אז מהי קרן השתלמות?
בשונה מקופת גמל, קרן השתלמות הינה תוכנית חיסכון לשש שנים אשר במהלכם מפקידים העובד והמעביד כספים בהתאם לגובה שכרו של העובד. בתום התקופה יכול העובד לממש את הסכום על פי רצונו.
האם המעביד מחויב לתת קרן השתלמות לעובד?
במגזר הציבורי הזכות של העובד לקבל קרן השתלמות נקבעת בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי. במקומות עבודה בהם לא קיים הסכם קיבוצי ההחלטה האם לתת לעובד קרן השתלמות נתונה למשא ומתן בין העובד למעביד.
איך נקבע קובה החיסכון בקרן השתלמות?
גובה החיסכון נקבע ע"פ שלושה דברים: גובה השכר של העובד שמהווה בסיס לחיסכון בקרן השתלמות, שיעור ניכוי העובד ושיעור ניכוי המעביד. השיעור הנפוץ לניכוי הוא 2.5% משכר העובד ו-7.5% מהפרשת המעביד. לעיתים בהסכמים קיבוציים נקבעים גם שערים נמוכים יותר, אך אחוז זה נפוץ ביותר כי הוא מביא למיצוי מקסימאלי של הקלות מס שמעניקה קרן השתלמות.
האם ניתן למשוך את הכספי הקרן השתלמות לפני תום התקופה?
על פי חוק ישנה אפשרות למשוך את הכסף לאחר שלוש שנים מרבי פתיחת הקרן. אם זאת, יש לקחת בחשבון שהדבר מאוד לא כדאי מכיוון שהכסף ינוכה במס. אך ההחלטה נתונה לשיקול דעתו של העובד.