במהלך השנים האחרונות, נהפכו לימודי הנדסה לפופולאריים בקרב מועמדים לתואר ראשון וכן בקרב מועמדים לתארים מתקדמים יותר. אחד ההסברים לעלייה במגמה זו של יותר ויותר נרשמים לתארים בהנדסה, נעוצה בעובדה שתואר בהנדסה מעניק מקצוע מוגדר וממשי של מהנדס, זאת בהתאם לתחום ההנדסה אותו בוחר המועמד וכן ההתמחות שתוענק לו בסיום לימודיו. יתרה מזאת, בוגרי לימודי הנדסה יוכלו להשתלב בעתיד בקשת רחבה של תפקידים, כגון מנהלי פרויקטים, מנהלי קווי ייצור ואף בתחומי מחקר ופיתוח.
לימודי הנדסה קיימים במגוון רחב של תחומים, כאשר הנפוצים עד היום היו הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול והנדסת בניין. עם השנים נוספו תחומים חדשים כגון, הנדסת מערכות מידע, הנדסת ביו-אינפורמטיקה, הנדסת תקשורת ועוד.
תחום לימודי הנדסת חשמל מתרכז בעיקר בייצור ופיתוח של מעגלים אלקטרונים ומכשור אלקטרוני, תוך כדי שימת דגש על הקורסים הרלוונטיים שהינם, שדות אלקטרומגנטיים, מעגלים אלקטרוניים מערכות הספק ועוד.
מאידך, תחום לימודי הנדסת תעשייה וניהול משלב בתוכו קורסים רבים הקשורים באופן ישיר לניהול ותעשייה ומכשיר את הסטודנט בניתוח המערכות הקיימות בארגון, זאת על ידי העברת קורסים של תכנון ופיקוח ייצור, ניהול משאבי אנוש, סטטיסטיקה והסתברות ורבים אחרים.
בדומה להנדסת תעשייה וניהול, גם תחום לימודי הנדסת תוכנה, משלב בתוכו קורסים הנוגעים לתעשייה ולמדעי המחשב ומיועד על מנת לענות על צרכי המשתמשים הפנימיים והחיצוניים של הארגון, זאת על ידי פיתוח תוכנות חדשות שיענו מצד אחד על צרכי העובדים ומצד שני על צרכי הלקוחות.
תחום לימודי הנדסת בניין נועד להכשרת הסטודנטים כמתכננים, מבצעים ומוציאים לפועל של פרויקטים קטנים וגדולים הנוגעים לתחום הבנייה. פרויקטים אלו יכולים להיות הקמת מבנים, סלילת מערכת כבישים, תכנון מערכות מים וכל הקשור לענף הבנייה.
ואילו תחום לימודי הנדסת מכונות, מתרכז בעיקר בפיתוח וייצור של מערכות מכאניות, זאת במקביל לתחזוק ושיפור של מערכות קיימות. כך מוכשר הסטודנט להשתלב במפעלים וארגונים גדולים.
יתרה מזאת, קיימים גם תחומי ההנדסה החדשים, שהינם לעיתים נגזרים מן התחומים הקיימים ומתרכזים באופן ספציפי בלימוד מעמיק יותר של התמחויות קיימות.