לא תודה, אני בדיאטה. (או תרגום מעודד לשומרת על משקלה: עוגה טעימה ולא ממש מזיקה)
לא צריך להיות סטטיסטיקאי מדופלם או גאון גדול כדי לדעת שכל אישה שנייה בעולם נמצאת במצב נתון של דיאטה. נדמה שמדובר באורח חיים שנכפה עלינו רק בשל היותנו נשים. לעד נרצה להיות 5 קילו פחות, יותר מוצקות, יותר חטובות, נטולות צלוליט ונעטוף את הכול בדרישה לבטן שטוחה, בבקשה. במיוחד אחרי לידה. אז אנחנו נרשמות לחדרי כושר, רצות על הליכון, מתמתחות בפילאטיס, נושמות יוגה, יוצאות לצעידה, מדוושות על אופניים ומזיעות למוות. כשאנחנו לא עושות את זה, אנחנו בעיקר עסוקות בלאכול חסה עם נבטים. האמת שאין בזה שום דבר רע, כל עוד זה נעשה במינונים הנכונים (תרגום למגזימים: ספינינג שלוש פעמים ביום זה לא נורמאלי, אוקיי?).
מצד שני, בואו לא נקשה על עצמנו. קצת בשר על פני עור ועצמות יכול לעשות לכולנו הרבה טוב וגם לגברים בסביבה. אבל קצת, כן? אז אם את בדיאטה (ואת כן) אבל חושקת במשהו מתוק וטעים בלי להרוס את כל שעמלת עליו בחדר כושר, אין לך מה לדאוג. בימים בהם כולם חושבים בריא ואפילו ומקדונלדס מוכרים סלט חתוך דק דק, את יכולה להיות בטוחה שגם לבנות הדיאטה המשוועות לקצת מתוק, יש פיתרון. והוא דווקא לא רע בכלל.
הרשת עמוסה במתכוני עוגות לא מאוד מזיקים. מבין המבחר הגדול, אנחנו נדלקנו דווקא על עוגות הבננות. ולמה זה טוב? א. כי זה לא משמין כמו שוקולד ו-ב. כי זה פיתרון נפלא להציל את הבננות בסלסלה שכבר לא נראות במיטבן וחבל להשליכן. חוץ מזה שיש לזה ריח מופלא.
חומרים:
2 ביצים
1/3 כוס חלב רזה (תרגום למיתממים:, 1 אחוז)
3 כפות סוכר חום
75 גר' חמאה
2 כוסות קמח מלא
6 בננות מרוסקות
1 שקיק סוכר וניל/ תמצית וניל כפית.
כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה.
אופן ההכנה
בוחשים את כל החומרים במערבל ויוצקים לתבנית אפייה. אופים כ-3/4 שעה בתנור בחום בינוני. לעיטור ניתן להוסיף אבקת סוכר