גני אירועים בתל אביב
עליבות המשקאות באולמי אירועים לא מעטים הפכה לידועה לשמצה עד אשר נוצר נוהג ישראלי מקורי, לשלוח מישהו לדיוטי פרי, שידאג למציאותם של משקאות משובחים ואיכותיים.
למרות שבעלי מקומות אירועים רבים מתהדרים בבר המשקאות שלהם ומציגים אותו לראווה לבני הזוג, בחתונות רבות השתייה האיכותית אוזלת במהירות.
"הפחים והמלכודות נובעים כולם מהאינטרסים הנוגדים בין בני הזוג לבין המקום" אומר אלדד אהרוני. לדבריו הסיבה לכך היסטורית. לא תמיד מחיר המשקאות היה כלול במחיר האירוע, ולעיתים קרובות המקום עצמו לא היה אחראי לבאר, והזוג היה שוכר אותו בנפרד. סעיף זה ייקר לעיתים קרובות את הוצאות הזוג, ואולמות השמחות החלו לשווק אירועים של "הכל כלול" הכוללים במחיר את משכורת הבארמנים ואת כל המשקאות שנצרכו במהלך הערב.
איפה המלכודת? כיום סוגרים זוגות רבים על מחיר מנה קבוע מראש הכולל בתוכו גם באר חופשי. מהרגע הזה האינטרס של הזוג הוא שהאורחים ישתו כמה שיותר וייהנו, מפני שהם קיבלו באר חופשי, בעוד המקום מעוניין לחסוך בהוצאות, ועל כן הוא סוגר את ברז האלכוהול בצורות רבות ומקוריות, שיכולות לחסוך אלפי שקלים לאירוע.
"התירוץ שהמשקאות האיכותיים אזלו, הוא תירוץ שחוק שעוד ניתן להיתקל בו מדי פעם בפעם, בקרב זוגות שלא הקפידו לסגור את החור הזה בחוזה" אומר אלדד אהרוני. לדבריו, על אף שפורט בחוזה הרכב הבאר על פי סוג משקה ומותג, וכמויות מדויקות מכל משקה ומשקה נרכשו ואופסנו, הוא נתקל בלא מעט סיפורים על העלמת בקבוקים איכותיים ו"אזילתם" של המשקאות האיכותיים בעת האירוע עצמו. אחד הסממנים לתרחיש זה הוא היעלמות הבקבוק האיכותי מהתצוגה, של הבאר לקראת פרק הריקודים, למרות שהיה נוכח עם תחילת האירוע.
כאשר הוצאות הבאר גורמות לשחיקת רווחי המקום, הדבר יוצר תמריץ להתפתחות תופעות מכוערות לרוב, שקשה לפקח עליהן, החל ממהילת משקאות במים, שירות
ארוך ומייגע ליד הבאר, עקב וחסרון מובנה של ברמנים, הגשת מנות קטנות של אלכוהול במכוון, פיזור נקודות רבות למזיגת אלכוהול זול (בירה מחבית, ויין מקנקנים לא מקוריים) בעוד המשקאות היוקרתיים מצריכים מסע אל בר מרוחק עם תור ועוד ועוד כיד הדימיון הישראלי.