מי לא רוצה לטוס לחול? לפי נתוני רשות שדות התעופה, בבן גוריון עברו בשנה האחרונה כמות אנשים הזהה לכמות האזרחים במדינה. כולם טסים, ואם לא - אז כולם מכירים מישהו שטס (לפחות פעם אחת)
מה צריך לדעת לפני שעולים על טיסה לחו"ל?
1. איפה הטיסה נוחתת ? ( למשל: טיסה לפריז יכולה להסתיים באחד משני שדות תעופה - שארל דה גול או אורלי)
2. איך מגיעים מהשדה ליעד? (רכבת תהיה תמיד זולה יותר ממונית, אבל לעיתים לא נוחה בכלל והחלפת רכבת תדרש. אף אחד לא רוצה לבלות 4 שעות ברכבת עם מזוודות כבדות אחרי טיסה...)
3. מאיזה טרמינל הטיסה יוצאת? (נחזור לדוגמא שלנו - בשארל דה גול בפריז יש 4 טרמינאלים, ובחלקם יש אותיות A-F שמסמלות תת-טרמינל נפרד. כאשר הזמן לוחץ בדרך חזרה - לא נעים לגלות שאין לנו מושג איפה הטיסה שלנו)
4. מה מותר לעלות לטיסה? בילינו בנופש וחזרנו עם מגוון של בשמים שנרכזו במיטב חנויות הבשמים של פריז - אם לא נערך בהתאם אנחנו עלולים למצוא את עצמינו זורקים את הבשמים שנרכשו במאות דולרים לפח. לא בכל שדות התעופה אפשר להעביר את הנוזלים היקרים האלו (כנ"ל לגבי קרמים וכו')
5. מה ללבוש? לטיסה ארוכה עדיף ללבוש בגדים רפויים ונוחים לשינה. לא נעים לשבת 12 שעות עם חצאית וחליפה במושב של מחלקת תיירים. בנוסף - חגורות ואבזמים עלולים לעכב אותנו בביקורת הגבולות (ותתפלאו - אבל גם עטיפות של מסטיקים... נייר הכסף גורם לכך שמכשיר גילוי המתכות יצפצף)
6. איפה אתם יושבים במטוס? ככל שתשבו קדימה יותר תהנו מכנה יתרונות: א. טיסה שקטה יותר. (מאחורי המנוע הרבה יותר רועש מאשר לפניו) ב. טיסה נוחה יותר (זנב המטוס מייצר ויברציות) ג. טיסה ריחנית יותר (המטבח והשירותים בסוף המטוס הם מקור לריחות לא נעימים)