ניתוח הקטנת חזה ניתן לבצע החל מגיל 18. זאת, מכיוון שההערכה היא כי בגיל זה החזה מפסיק לגדול. במידה ואת בגיל המתאים, עלייך לפנות אל מנתח פלסטי בעל רישיון לערוך ניתוח הקטנת חזה, המוסמך גם לערוך ניתוחים פלסטיים שונים כמו הגדלת חזה. על הסיכונים בביצוע הניתוח במאמר הבא.
מדוע לבצע הקטנת חזה?
הסיבות לביצוע ניתוח הקטנת חזה שונות ומגוונות. יש נשים בעלות חזה גדול מן הרגיל שיעשו זאת מאחר והעניין גורם להן לתחושת אי נוחות מבחינה אסתטית. מעבר לכך, יהיו נשים שאף יהיו חסרות בטחון לגבי המראה שלהן עקב היותן בעלות חזה גדול ויהיו מעוניינות לבצע ניתוח הקטנת חזה שיגרום להן להחזיר לעצמן את ביטחונן העצמי וכך גם להרגיש טוב יותר עם המראה שלהן. סיבה נוספת יכולה להיות בריאותית. ישנן נשים בעלות חזה גדול הסובלות מכאבי גב עזים אשר משפיעים על כל אורח חייהן. למעשה, כאבי הגב נובעים ממשקלו הכבד של החזה הגדול שהגוף צריך לשאת. לכן, הקטנת חזה יכולה להוות פתרון אשר ימנע כאבי גב חזקים אלו. יש לציין כי הכאבים עקב המשקל הרב יכולים להשפיע על אזורים נוספים בגוף דוגמת הצוואר, הכתפיים והרגליים. סיבה מעניינת ונוספת לביצוע ניתוח הקטנת חזה היא השפעת הסביבה. במדיה הטלוויזיונית, האינטרנטית ואף בשלטי החוצות תמיד נראה בחורות רזות, יפות ובעלות חזה קטן. דבר זה מוביל לכך שנדמה כי התקשורת "מחנכת" ו"דוגלת" במראה שכזה ומכיוון שלתקשורת כוח רב, היא משפיעה גם על תגובות החברה. משמע, קיימת מגמה בחברה שחזה גדול הוא "אאוט" וחזה קטן הוא "אין" דבר אשר משפיע רבות על נשים בעלות חזה גדול המעוניינות להיות "אין" ועל כן, הולכות לבצע ניתוח הקטנת חזה אצל מנתח פלסטי. כמובן שאפשר שסברה זו, של השפעת התקשורת והחברה על הפרט, גם מהווה סיבה לביצוע ניתוחים פלסטיים נוספים דוגמת ניתוח הגדלת חזה.
הסיכונים בביצוע ניתוח הקטנת חזה
ניתוחים פלסטיים וכן, ניתוח הקטנת חזה כרוכים בסיכונים שונים ובתופעות לוואי. ברור שעל כל מנתח פלסטי ליידע את המטופל או המטופלת שלו, טרם הניתוח, על כלל הסיכונים ותופעות הלוואי שקיימים לגבי אותו ניתוח שהם מצופים לעבור. תופעת לוואי שכיחה של ניתוח הקטנת חזה היא פצעים קטנים המצויים באזור הניתוח, דוגמת אזור החתכים, הפטמה וכיוצא בכך. במקרה זה, תרופת אנטיביוטיקה תביא להעלמת הפצעונים. כמו כן, כדאי לדעת שייתכן כי פצעים אלו יפריעו לקצב ההחלמה. תופעת לוואי נוספת של הקטנת חזה היא תחושת "נימול" באזור המנותח. כלומר, עשויה להיווצר מעין "אי תחושה" באזור החזה אך זו, עוברת לאחר זמן מה. באופן מנוגד, אפשרי שהתחושה תהיה דווקא עודף רגישות באזור המנותח וגם זו תחלוף עם הזמן. כאמור לעיל, קיימים גם סיכונים בניתוח הקטנת חזה. סיכון אחד שאין להקל בו ראש הוא פגיעה בבלוטות החלב. פגיעה בבלוטות אלו גורמת לכך שלא ניתן להניק לאחר הלידה. לכן, בבואך לבצע הקטנת חזה, שקלי היטב האם את מוכנה לוותר על פעולת ההנקה לאחר שתלדי. סיכון נוסף הוא נמק בפטמה. במהלך הניתוח יכול להיות ניתוק של צינורות דם אשר משמש גורם להיווצרות נמק בפטמה. במצב זה, משחזרים את הפטמה וכמובן שגם במקרה זה לא תתאפשר הנקה בעתיד. יתרה מכך, קיימים סימפטומים חריגים שבהופעתם יש לפנות לרופא המטפל בהקדם. דוגמא לסימפטומים מסוג זה הם כאבים עזים באופן חריג, דימום והפרשות בכמות יוצאת דופן וכדומה. לסיום, קחו בחשבון את הריזיקות הקיימות על מנת להיות ערניים לכלל האפשרויות הקיימות בניתוח הקטנת חזה.