יש מקרים בה מגיש בן הזוג תלונת שווא. בית המשפט רואה זאת בחומרה רבה והדבר מהווה עבירה על החוק ואף עשוי לפגוע בבן הזוג שהגיש את תלונת הסרק בהליך הגירושין עצמו, שכן בית המשפט או בית הדין יפקפק באמינותו במהלך המשפט.
למאמר המלא...
|
החוק למניעת אלימות במשפחה התשנ"א - 1991 קובע כי בן זוג רשאי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה להרחיק את בן זוגו (במקרים מסוימים הורה או ילד) במקרה של אלימות במשפחה
למאמר המלא...
|
החוק למניעת אלימות במשפחה התשנ"א - 1991 קובע כי אדם יכול לפנות בבקשה להרחיק את בן זוגו מהבית במקרה של אלימות במשפחה אל בית המשפט לענייני משפחה. בית המשפט בוחן את הגרסות השונות ופוסק במקרים בהם בן הזוג נוהג באלימות כי בן הזוג יורחק מהבית.
למאמר המלא...
|
לנוחיותכם כמה עובדות שכדאי לדעת בטרם תעשו החלטה העשויה לשנות את חייכם:
בדברים כ"ד א' נאמר:
"כי ייקח איש אישה ובעלה והיה אם לא תמצא חן בעיניו כי מצא בה ערוות דבר וכתב לה ספר כריתות ונתן בידה ושילחה מביתו".
למאמר המלא...
|
במקרה בו הילדים נמצאים אצל האב או האם כלומר, במשמורת של אחד ההורים, נשארת להורה השני הזכות לבקר את הילדים ולהיפגש עמם.
אופן סדרי הראיה יכול להיקבע על ידי הצדדים עצמם, על ידי בית המשפט או בית הדין, כאשר הצדדים אינם מסוגלים להגיע להסכמה בנושא זה ביניהם. מקובל מאוד שעובדת סוציאלית נכנסת לתמונה כאשר יש ויכוח על משמורת או על סדרי ראיה, והמפגשים נקבעים בהתאם להמלצותיה המוגשות בתסקיר סעד.
למאמר המלא...
|
תביעות אבהות הן ענין יומיומי בעולם של היום. תביעת אבהות מוגשת לרוב על ידי אם פנויה בשמו של ילדה הקטין כנגד מי שנטען להיות אביו לצורך קביעה כי מולידו הוא אכן אביו. על פי חוזר משרד הפנים נקבע כי בתוך שנה מיום לידת הקטין, תמסר למשרד הפנים על ידי אשה פנויה וגבר הטוען לאבהות, הודעה בדבר הכרה באבהות.
למאמר המלא...
|