למען האמת זהו המאמר הראשון שלי בנושא מתכונים... אז תקלו עליי טיפה, יאללה.. נתחיל
בואו נראה איך אנחנו אופים את הלחם שום הכי אכזרי שטעמתם אי פעם, ולא.. אני לא מדבר על למרוח רוטב שום על פיתה ולזרוק לתנור..
פה אנסה לעבוד על באמת כל הצעדים בהכנת המאפה עצמו, ומנסיון אני יכול להגיד לכם שזה מרים ארוחות באוויר וכדאי מאוד לקרוא עד הסוף.
אוקיי, רשימת המצרכים.. הדבר שנשתמש בהם ללחם להלן :
4 כוסות קמח מלא
רבע כוס גרעיני חיטה
רבע כוס סובין שיבולת שועל
כף וחצי של שמרים יבשים
1 3/4 כוסות מים פושרים
כפית מלח שטוחה
3 כפות שמן זית
4 כפות שום כתוש
חלק אחד: מכניסים את אספקת הקמח ואספקת המים לקערה ויאללה ללוש, עכשיו פה אנחנו צריכים להיזהר, כי האווריריות של הלחם מגיעה ישר מפה.אז מומלץ לבחוש את העיסה בדרך שתכניס קצת אוויר לתוכה, אבל לא יותר מדי.. קטנות עם מרווחים שווים, כמה שאפשר.
חלק שתיים: שמרים!, איזה כיף.. שמרים, אחרי שלשנו את הקמח והמים לעיסה שמתחילה להזכיר בצק, נעיף כף וחצי של שמרים יבשים לתוך הבצק שלנו ויאללה עם הללוש, ניתן לשמרים להיתפזר באופן שווה בכל העיסה
שלב 3: שיבולת שועל. יפה, עכשיו יש לנו עיסת בצק יפה ומאווררת, ומלאת שמרים.. עתה רבע כוס שיבולת שועל תמצא את עצמה בתוך הכיסה שלנו, ושוב.. נפנק את העיסה שלנו עם ידינו עד שכל השיבולת שועל שזרקנו תתמלא באופן שווה בכל הבצק
צעד רביעי: גרעיני חיטה, מכירים את הלחמים היפים האלו שמגישים לכם בבתי קפה, עם הגרעינים הקטנים והטעימים האלו.. יפה, אלו גרעיני חיטה. וזה בדיוק מה שנוסיף עכשיו, רבע כוס גרעיני חיטה נזרקים להם לתוך עיסת הבצק שלנו ומוצאים את דרכם להתחלק שוב בצורה שווה בכל העיסה.
שלב 5: עכשיו נשפוך לתוך העיסה המלאה שלנו כפית מלח שטוחה, 3 כפות שמן זין ו4 כפות שום כתוש (פה נקבל את טעם הלחם שום). הכל ביחד, ולערבב את זה ביחד.. {עכשיו נראה איך העיסה משנה טיפה צבע למשהו קצת יותר צהבהב בגלל השום והשמן
עכשיו האפייה. חשוב מאוד לזכור שהאפייה זה אולי החלק הכי חשוב בהכנת הלחם. באם המאפה יבלה בתנור קצת מדי זמן, הוא יהיה בצקי וכבד, ואם הוא יאפה יותר מדי הוא יצא נפול ועם ריח חזק של שמרים..
לחמם את התנור על 180 C לפני זה.. ודחוף פנימה את העבודה שלנו לתנור, ל30 דקות עד שלושתרבע שעה
לחכות שהשכבה החיצונית מתקשה, וכשמקישים עליה.. יש צליל חלול. לאחר שהלחם יצא מהתנור, לא לטרוף אותו מיד.. תנו לו איזה 15 דקות להתקרר טיפה לפני שבוקעים אותו..
מזל טוב, כרגע עשיתם לחם שום נהדר, שהוא גם תוספת מצויינת לכל ארוחה.
רוצים עוד מתכונים כאלו? כנסו לאתר http://www.israel-foods.com
ותהנו ממתכונים נהדרים וחדשים להכל.. מתכונים למאפים, לחגים, לסלטים, בשרים, מרקים, קינוחים, עוגות, פסטה ועוד הרבה הפתעות טובות