מוצרי איפור מינרלי מכילים מרכיבים רבים, חלקם טובים וטבעיים וחלקם פחות. ישנן גם שמועות לא מבוססות על מרכיבים מסוימים שברובן אינן נכונות. עלינו להכיר את המרכיבים על מנת להבדיל ולדעת מה טוב עבורנו ומה לא.
טיטניום דיאוקסיד (Titanium Dioxide): מרכיב עיקרי במוצרי איפור מינרלי רבים. זו אבקה לבנה ובטוחה לחלוטין לשימוש המצטיינת בהגנה מהשמש, החזרת אור (רק יהלומים מחזירים אור טוב יותר), כושר כיסוי מצויין והיצמדות טובה לעור. הטיטניום הינו רכיב ראשון במעלה במוצרי הגנה מהשמש, מייקאפים וכד'.
צינק אוקסיד (Zinc Oxide): רכיב חשוב נוסף באיפור מינרלי. נותן הגנה מהשמש ומשמש חומר טבעי המרגיע את העור ומפחית אדמומיות. זהו מרכיב נפוץ במשחת החתלה לתינוקות. במייקאפ נותן כיסוי טוב והיצמדות טובה לעור.
מיקה (נציץ, Serecite Mica): מינרל טבעי בעל זוהר ונצנוץ התלויים בגודל גרגרי האבקה. מפחית את מראה הקמטים והנקבוביות בצורה אופטית. מראהו חצי שקוף והוא בעל מידת היצמדות בינונית לעור. מגיע בצבעים רבים ומגוונים ומהווה מרכיב מרכזי בצלליות מינרליות.
מגנזיום סטיארט (Magnesium Stearate): מגנזיום סטיארט הוא מלח המגנזיום של חומצה סטיארית המופקת ממקורות צמחיים. זוהי אבקה לבנה המוסיפה תכונות של כיסוי בינוני, מרקם משופר והצמדות מצויינת לעור ושימושית במייקאפים, צלליות, סמקים ופודרות.
ביסמוט אוקסיכלוריד (Bismuth Oxychloride): מינרל המוסיף זוהר ועוזר להסתיר אופטית קמטים וקווים עדינים, בעל כיסוי מעולה וטקסטורה משיית. עם זאת, אנשים רבים עלולים להיות רגישים אליו והוא עלול לגרום גרד בעור. זהו מרכיב שעל פי רוב מומלץ להימנע ממנו.
טלק (Talc): למרות יחסי הציבור הגרועים שלו, טלק הוא מינרל לכל דבר (מגנזיום סיליקט הידרוקסיד). כיום הוא בטוח יותר לשימוש מאשר בעבר, אז הכיל חלקיקי אזבסט.
עם זאת, לטלק אין תכונות מיוחדות והוא משמש בעיקר כחומר זול המקנה נפח למוצר.
סיליקה (Silica): מינרל המצטיין בספיחת שומן וכן ביכולת פיזור האור. מצויין במוצרים לעור שמן ומקנה עמידות לנוסחאות מייקאפ.
כדאי לשים לב האם המרכיב amorphous hydrated silica נמצא ברשימת המרכיבים. סוג זה של סיליקה מכיל כמויות קטנות של קווארץ גבישי הנחשב למסרטן. יתר הסוגים בטוחים לשימוש.
קאולין (חימר, Kaolin Clay): חימר לבן טבעי בעל תכונות של כיסוי בינוני, הצמדות מצויינת לעור וספיחת שומנים מעולה. מצויין בנוסחאות המיועדות לעור שמן שכן הוא מנטרל את ההברקה של העור.
עמילן תירס (Cornstarch): למעשה זהו אינו מינרל. מדובר בקורנפלור שכולנו מכירים, בעל תאריך תפוגה היות והוא ממקור אורגני שעלול להתקלקל. אם יש רכיב כזה באיפור המינרלי שקניתם, מוטב לוודא שתאריך התפוגה לא חלף.
אבקת אורז ואבקת משי : גם אלו אינם מינרלים למעשה, ועלולים גם הם להתקלקל, במיוחד בסביבה לחה כמו חדר אמבטיה.
בורון ניטריד (Boron Nitride): מינרל בעל תכונות אנטי-בקטריאליות המשפר גם את המרקם וההיצמדות לעור של איפור מינרלי.
תחמוצת ברזל (Iron Oxides): צבען טבעי עז בקשת הגוונים של צהוב-אדום-חום-שחור.
אולטרמרין (Ultramarine): צבען סינתטי כחול. אינו מאושר לשימוש באיזור הפה ואינו מינרל טבעי.
לסיכום, מומלץ לבחון היטב את מרכיבי האיפור המינרלי הרשומים על התווית, לעתים תכופות תגלו שלצד המינרלים יש גם מרכיבים שאינם טבעיים כלל וכלל.