על פניו, נדמה כי איפור מינרלי מכל סוג שהוא אמור להיות זהה, אך בפועל לא כך הוא הדבר.
מכיוון שאין הגדרה מדויקת מהו איפור מינרלי, כל מוצר המכיל מינרלים בריכוז כלשהו כמרכיב יכול להיות משווק ככזה - אפילו אם הוא מכיל מרכיבים רבים אחרים שאינם טבעיים, למעשה למעט מרכיבים סינטתיים - כל העולם סביבנו הוא מינרלים.
שרית, מחברת האיפור המינרלי "מינרלז" : "יצרני איפור מינרלי מתחלקים לשני מחנות גדולים. אלו כמונו הנזהרים לא להשתמש בחומרים סינתטיים כמו חומרים משמרים, פראבנים, חומרי מילוי וצבעים מלאכותיים, ונשארים נאמנים לכוונה המקורית של איפור מינרלי ממרכיבים טבעיים טהורים, ואלה המוסיפים כימקלים, צבענים וחומרים משמרים למוצריהם המינרליים כביכול"
למרות שניתן להתרשם מלפחות חלק מהמותגים לפי תוויות המוצרים, אל למונח "טבעי" או "נוסחה מינרלית 100%" להטעות אתכם.משום שבתוך הקטגוריה המינרלית ישנה עוד חלוקה למוצרים המכילים את המינרל ביסמוט אוקסיכלוריד ואלו שלא.
ביסמוט אוקסיכלוריד הוא מינרל הנותן מראה פנינתי וזוהר למוצרי איפור, אך הוא אינו מחצב טבעי מהאדמה אלא תוצר לוואי של עופרת ועיבוד נחושת, המשמש גם כחומר מילוי זול יחסית. הביסמוט נחשב לחומר המגרה את העור ועלול לגרום לגירודים ופריחות, כדאי לנסות להימנע ממנו אם יש לך אקנה, עור רגיש או אדמומיות בעור.
בנוסף, ישנם מרכיבים טבעיים שאינם בריאים או בטוחים לחלוטין, למשל טלק שעלול לגרות את הריאות בשאיפה ולעתים מכיל עקבות של אזבסט, צבענים ירוקים המבוססים על המתכת הכבדה כרום ועוד.
כדי לברר האם מרכיבי האיפור שלכם בטוחים, שרית ממליצה להעזר באתר Skin Deep בכתובת www.cosmeticsdatabase.com ולהזין בו את שם המוצר או מרכיביו.