אבל, אבל – כמו כל אזרח ובוודאי ראש ממשלה, הוא זכאי והיה זכאי, לחקירה הוגנת אובייקטיבית ולא לרדיפה משפטית, שנוהלה ביד גסה ולא הוגנת.
פרשת הלחץ, הפיתוי, האיומים, סחיטה של עדי מדינה, מחייבת פסילת חלק גדול מעדותם.
חוק יסוד הממשלה - צפה אפשרות שראש ממשלה יכהן תחת כתב אישום, אבל נוצר מצב משפטי מסובך של ממשלת מעבר והוא במצב של ראש ממשלה במעבר, ולכן יש פלונטר משפטי.
"עור עבה זאת מתנת אלוהים". (קונראד אדנאואר)
"ליבו של מדינאי צריך להיות תמיד בראשו" (נפוליון בונפרטה)
"מפלגה פוליטית הוא סוג של קשר כנגד שאר האומה". (לורד האליפאסק)
"בנאום טוב צריך שיהיה קורטוב של משורר ולכן אינו יכול להיות כפות בדיוק מתמטי לאמת". (ביסמארק)
נתניהו בנאום הגנה והתקפה
נתניהו במגננה, שלטון החוק במתקפה. ברוח הגדרה רפואית הייתי מגדיר את מצבו של ביבי...קשה אך יציב, נושם עצמוני, אין סכנה לחייו, אך נשאר בתפקידו להמשך בדיקות והשגחה. כדאי להבהיר- הגשת כתב אישום היא רק תחילת הדרך ולא סופה. רבים וטובים שהואשמו בעבר יצאו זכאים והרשימה ארוכה, אך נשארו פגועים ומצולקים מעצם התהליך. במקביל הביקורת הנוקבת על המשטרה והפרקליטות בכלל ובחקירות נתניהו בפרט יש בהן אלמנטים מטרידים ביותר שהיועץ ופרקליט המדינה התעלמו מהם וחבל. ולכן כל הפרשנים והמומחים שזועקים על פגיעה במשטרה ובפרקליטות כפגיעה בשלטון החוק כדאי שיירגעו. רובם לא הופיעו מימיהם במשפט לא הכינו כתב אישום ולא ראו עדי מדינה בחקירות או בהסכמים. אז לידיעת הציבור גם במשטרה ובמיוחד בפרקליטות לא יושבים מלאכים ולכן הם טועים לפעמים מטעים ובוודאות אינם אובייקטיביים ולא תמיד מחפשים את האמת ולא רודפי צדק ויותר מדי פעמים מחפשים מטבע מתחת לפנס במקום להשקיע מאמץ בחקירה. ושימו לב....כאשר שופטת מחוזית מוערכת כמו גרסטל אומרת בגלוי שפרקליט המדינה שי ניצן לא מתאים לתפקידו כראש מערך התביעה הכללית בפרקליטות וכאשר השופט המחוזי המוערך רוזן מוצא ליקויים, במשטרה ובפרקליטות וכאשר פרופסור בועז סנגרו טוען בפומבי שדרוש בדק בית בכל המערך ,זה אומר יותר מדרשני. ואם נוסיף לכך את מה שאמר הפרקליט הצבאי הראשי אביחי מנדלבליט על החקירות נגדו בפרשת הרפז שהיו יחסית יותר חמורות מדברי נתניהו ...צריך בהחלט לזעזע את המערכת. אבל אותו מנדלבליט כיועץ משפטי לממשלה לא רק שלא עשה כלום, לתיקון או שיפור הפגמים אלא טען שהכל מתנהל כשורה בפרשת עדי המדינה ודרך חקירתם, זה כבר, יותר מחוצפה זה כשלון בתפקוד ובשיקול דעת. ועוד מילה לכל שומרי החוק, כאשר חוק יסוד הממשלה מאפשר לראש ממשלה להמשיך בכהונתו גם עם כתב אישום למה אתם קופצים כאשר אתם או קודמיכם חוקקתם את הסעיף הזה, במיוחד לסיטואציה הספציפית. ואת הצד הציבורי שבנושא צריך להשאיר לציבור את הצד המוסרי לאיש עצמו ולא התקשורת היא שתקבע את המציאות הפוליטית. בשלב זה נתניהו זכאי על פי עקרונות החוק ומי שיקבע את עתידו יהיה ציבור בוחריו. להגיד שנתניהו יצא צדיק לא ולא, והוא גם אינו טלית שכולה תכלת אבל בטוח המושמץ ביותר מבין כל ראשי הממשלה עד היום. המערכת הפוליטית גועשת רועשת ורותחת ומצפים לנו ימים מלאי פרשנות ופאנלים - בקיצור יהיה שמח בשכונה.
מילון עברי-עברי למושגי יסוד
1. תפירת תיקים – המשטרה והפרקליטות לא תופרים תיקים, הם פשוט לא מפרשים נכון את העובדות ואת הפרשנות המשפטית הנכונה.
2. עדי מדינה, קודם הם עדים למען עצמם, אחר כך עדי המדינה, אחר כך מעגלים פינות משפצים כדי לזכות בהטבות מהמדינה. בלשון עממית שטינקר עם קבלות.
3. הדלפות – לא מדליפים אלא מעבירים את כל המידע לעיתונאים כדי שיעבירו לציבור שלא יהיה במתח ויקסוס ציפורניים, אלא ידע און-ליין במה מדובר מעין שירות לציבור.
4. פרשנים מטעם או פרשני חצר – חלק גדול מהם לא הופיעו מעולם במשפט, לא ניהלו משפט, לא הכינו כתבי אישום ולא ראיינו עדי מדינה. מדובר בפרשנים של ספרים ואקדמיה.
5. פגיעה בדמוקרטיה – פגיעה בשלטון החוק, דברי סרק סרק של אינטרסנטים, כשהתקרה דולפת או יש קצר חשמלי, ולא מתקנים או דורשים לתקן, לא הורסים את הבית, אלא רצים לתקן את התקלה.