כספות הן אמצעי מעולה לשמירה על פריטים חשובים וחפצים יקרי ערך. יש כספות ביתיות וכספות משרדיות, ומתוכן אפשר לבחור בדגם הכספת, שהגודל והמפרט שלה מתאימים לשמירה על פריטים שאותם רוצים להפקיד בכספת. האם כספת ביתית או משרדית? באיזו כספת כדאי לבחור? כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את הכספת המתאימה.
גודל ומשקל הכספת
כספות ביתיות אפשר לבחור בגדלים קומפקטיים של עד 16 ס"מ עומק. כספות אלו אפשר להתקין בקיר רגיל ובמקום מוסתר. אלו כספות לנשק, למסמכים אישיים, דרכון וכדומה. כספות ביתיות לחפצי ערך הן לרוב כבדות יותר. כספות אלו מעגנים באופן מסיבי ועליהן לעמוד בתקנים מחמירים.
כספות משרדיות משמשות ברובן לשמירה על פריטים מתכלים כגון מסמכים ופריטי מדיה, ולכן דגמים רבים של כספות למשרד הן גם כספות חסינות אש. כספות אלו מוצבות ללא אפשרות לעגן אותן לקיר והן ברובן כבדות יותר, באופן שמונע פריצה והעברה של הכספת.
סוגי נעילה של כספות
ישנם כמה סוגי נעילה של כספות משרדיות וביתיות, החל בנעילה במפתח וכלה בשיטות מורכבות יותר. השימוש במפתח למנגנון נעילה הוא בדרך כלל כאמצעי עזר לנעילה דיגיטלית. מנגנונים יעילים לנעילת כספות כוללים, נעילה דיגיטלית שמאפשרת לתכנת את מנגנון הפתיחה של הכספת. נעילה עם קוד מתבצעת באמצעות כפתור מסתובב שמופעל על ידי קומבינציה של מספרים או סימנים. מנגנון נעילה בטיחותי ומודרני הוא נעילה ביומטרית (באמצעות טביעת אצבע).
אופן השימוש בכספת
מומלץ לבחור את הכספת בהתאם לאופן השימוש בה: כספות לנשק ולחפצים אישיים כוללות כספות קטנות בגודלן, לשמירה על חפצי ערך מומלץ לבחור מתוך מגוון כספות ביתיות מעוגנות, כספות חסינות אש מתאימות לשמירה על פריטים רגישים כגון ניירת ואמצעי אחסון דיגיטליים.
מפרט תקני של כספת
תקינות כספות נקבעת בעיקר בהתאם למבנה הכספת ולעמידות שלה. לרוב הכספות תקן ישראלי של משרד הפנים, מלבד כספות חסינות אש, שלהן תקנים בין-לאומיים.
אחריות על הכספת
חשוב לרכוש כספת שמצורפת לה אחריות עם פרטי המשווק או היצרן.