נזקי אש
כבר שמענו על נזקים שונים של מבנים, אם מסחריים, עסקיים או מבנים של אנשים פרטיים, כגון בתים ודירות שפרצו בהם שריפות. שריפות אלה עשויות לגרום לנזקים עצומים. יש לדאוג לכך שיהיה לכם ביטוח מבנה נגד נזקי אש. זה משנה כיצד נגרמה השריפה, אם בגלל קצר חשמלי, שריפה של יער או מפעל שאינו רחוק מהמבנה. ישנם מקרים רבים שאת נזקי הרכוש שנגרמו כתוצאה משריפה, ניתן יהיה לשקם, אך העלות של שיקום הנזקים, הינה גבוהה, אך השאלה היא האם ניתן לתבוע פיצויים. לרוב, חוקר שריפות, הוא זה שיחקור כיצד פרצה השריפה. מי שיעריך את הנזקים, יהיה שמאי נזקים, אשר תשלח חברת הביטוח, אך יש להיעזר בחוות דעת נוספת פרטית, מה שיעניק לבעלי המבנה, את האינדיקציה הנכונה לגבי סכום הפיצויים בגין תביעה זו, נגד חברת הביטוח.
התקנת ספרינקלרים וגלאי עשן- תנאים של חברת הביטוח
חברות הביטוח, מעמידות תנאי סף, לגבי ביטוח נגד נזקי אש, כגון שבמבנה שיש לבטח, יהיו מתקנים שונים לכיבוי אש, שהיא תנקוב בהם ובכמות שלהם, על מנת שהיא תוכל לבטח את לקוחותיה לפני שיחתום המבוטח על הפוליסה, יגיע נציג מחברת הביטוח, בכדי לוודא, כי הלקוח אכן רכש והתקין את המתקנים לכיבוי האש. כל חברת ביטוח, מעוניינת להבטיח לעצמה שלא יהיו נזקים, או שהנזקים לא יופיעו או שהם יהיו בעלי פחות סיכויים, כאשר מותקנים המתקנים השנים נגד שריפה.
אנשים שנוטלים משכנתא, חייבים לבטח את הנכס שלהם מפני נזקי שריפה ונזקי טבע, מה שמבטיח לבנק כי גם הוא מבחינתו יהיה מכוסה, אם חלילה יקרה משהו למבנה. בנוסף, כל מי שנוטל משכנתא, חייב לבטח את עצמו בביטוח חיים, כך שאם יחלה או ימות טרם זמנו, הביטוח יכסה את נזקי אש .
שמאי נזקי אש- מה תפקידו?
כאשר פורצת שריפה חלילה, אם בביתנו, או בבית העסק, אנו עסוקים בהצלת חיי אדם ואין אנו שמים לב לכל נזקי אש, רק לאחר מכן, כשאר אנו מוודאים כי אין נפגעים, אנו מתעסקים עם נזקי השריפה. ניתן למנות נזקים גדולים ונזקים קטנים יותר. זו הסיבה שיש לקרוא לשמאי אשר ידע להעריך בדרך מדויקת, את הנזקים שנגרמו לרכוש ולתרגם אותם למספרים ברורים, כלומר מה הסכום שיש לשלם , על מנת לתקן את הנזקים השונים.