נזק בנכס
גם כאשר אנו רוכשים נכס שעשוי מבטון, אין זה אומר שאנו חסינים בפני כל מיני נזקים. כאשר הנכס מיועד להשקעה מניבה, עלינו לדאוג כי יבוטח בגלל הבלאי המואץ, כאשר מתחלפים בנכס שוכרים. במידה וייגרם נזק בנכס, יש לפנות לשמאי פרטי לפני שתפנו אל חברת הביטוח, כאשר אתם כבר מבוטחים בה ויודעים מה הגובה של ההשתתפות העצמית שלכם במקרה של נזקים מסוגים שונים שכלולים בפוליסת הביטוח של הנכס. חשוב לדעת מה הפוליסה של הביטוח מכסה, אם מנזקי טבע, נזקי מים כתוצאה מצנרת פגומה, שריפה ועוד. יש לכלול גם ביטוח צד ג' שיהיה רשום בפוליסה את שמו של השוכר.
אם הנכס מושכר- כדאי להקדים תרופה למכה
אנשים רבים חוסכים כסף ורוכשים נכסים שיניבו להם הכנסה נכבדת. נכסים אלה, חשופים יותר למצב כמו נזק בנכס, היות והנכס עובר ידיים רבות והשוכרים לא מתייחסים לנכס כאילו הוא שלהם, כי אם כמקום מעבר ולכן יש הרבה תיקונים בכל פעם שמסתיים חוזה ועל בעל הבית לתקן ולבדוק את הנכס היטב, לפני שהוא מוסר אותו לשוכר חדש. בעלי נכסים רבים, ממשיכים לבטח את הנכס שלהם, רק בשל העובדה כי הוא עשוי להיפגם בגלל שהא עובר ידיים רבות של שוכרים בודדים או משפחות.
בעלי הנכסים פונים לשמאים פרטיים על מנת לבדוק אם קיים נזק בנכס בכל פעם ששוכר מסים את חוזה השכירות, בכדי שיוכלו למסור נכס שהוא נקי מנזקים. גם אנשים שרוכשים בית או דירה, יקראו לשמאי פרטי בכדי שיבדוק אם אין נזקים שונים בנכס שלפעמים חלק מהם אפילו אינם ברי תיקון. כך שדו"ח מסודר ומדויק של שמאי, יוכל להציל אותם מרכישה מוטעית שתחסוך להם הרבה כסף ועוגמת נפש מיותרת.
רכשתם נכס מקבלן? מה כדאי לעשות בכדי לבטח את עצמכם
לסיכום, אנשים רבים רוכשים דירות או בתים פרטיים מקבלנים, אך אינם מבצעים בדק בית בכדי לעלות על פגמים או נזקים שעשויים להיות בנכס. על מנת שלא תמצאו את עצמכם בבעיה, כדאי מאוד לבצע בדק בית ולהתנות את החוזה בתיקון של הפגמים שהחייב יהיה חייב לתקן על חשבונו וכן, התיקון יהיה מותנה בבדק בית מקצועי שוב.. בגלל שהבנייה בישראל היא לא תמיד מקצועית, כדאי תמיד שתבדקו נזק בנכס כך שאם הוא בר תיקון כדאי כי הקבלן יהיה אחראי לתיקונו אם השמאי או המהנדס סבורים כי הנזק הוא חמור, אל תרכשו את הנכס.