בחברות הביטוח השונות בארץ, מעשה זדון, אינו מוגדר במרבית המקרים בפוליסה, המשמעות היא למקרה שנגרם נזק בכוונה תחילה למטרה להסב נזק. על פי סעיף 26 לחוק הביטוח, נזק בזדון, כלומר נזק שנעשה בכוונה תחילה הנגרם ע"י המבוטח במתכוון המבטח פטור מחבותו. ישנם מקרים יוצאים מן הכלל, כמו למשל כיסוי התאבדות בביטוח חיים, על פי סעיף 50 וזאת, לאחר שחלפה שנה לפחו מיום התקשרות המבוטח עם חברת הביטוח. יש לציין, כי כיסוי הביטוח על פי פוליסת רכוש מבדיל גם בכיסוי המיוחד במקרים חריגים כגון:
- נזקימלחמה וטרור
- נזקיםכתוצאה משוד ופריצה
- נזקיהתפרעות
- נזקימהומות
הרחבות ביטוח רכוש כגון פריצה לרכוש שלא נגנב
ניתן למצוא היום, כי חלק מהפוליסות שהן מורחבות ישנן הגדרות או הרחבות, אשר על פיהן, נזק שנגרם בגלל פריצה לרכוש שלא נגנב, הוא נזק בזדון. יש להגדיל את סכום הביטוח לפריצה, אשר יכלול גם נזק לתכולה שיכלול נזק והרס גם עבור מערכות המיגון, שבירת קירות ועוד. בכל תביעת פיצויים המוגשת לחברות הביטוח, נדרשת הערכת שמאי, אשר תשמש לקביעת סכום הפיצוי המגיע למבוטח. יש לשכור שמאי פרטי בנוסף, כך שהשמאי של חברת הביטוח, לא ישמש את האינטרסים של החברה.
לא כל חברות הביטוח מכסות נזק שנגרם בזדון שלא ע"י המבוטח
ישנן פוליסות ביטוח רבות, אשר אינן כוללות את הסעיף של נזק בזדון . כמו למשל נזק שנגרם בעת פריצה לרכוש שלבטח אינו בוצע ע"י המבוטח עצמו. יש לקבוע את הפיצוי עבור הנזק, רק ע"י שמאי שהוא בעל ניסיון בתחום הרלוונטי. אם מדובר על נזקי אש, יש לבחור שמאי המתמחה בתחום זה, כך שלא יהיה מקום לספק באשר להיקף האמיתי של הנזק.
המושג של נזק בזדון, כולל גם הצתה מכוונת של בית העסק שלא ע"י בעליו, ניפוץ שמשות בכוונה תחילה, וונדליזם וכדומה. כדאי תמיד, לפני חתימה על פוליסה, יש לבדוק היטב את הפוליסה, כך שתוכלו להבין מה הכיסוי של הביטוח במקרה של תביעת נזיקין.