טרקטורון לילדים הוא כלי רכב שמותאם לצרכיו וליכולותיו של הילד ומחולק ל-2 קבוצות :
1. טרקטורונים חשמליים ברמות מתח חשמלי שונות.
2. טרקטורונים שמונעים ע"י בנזין.
ההבדל בין בנזין לחשמל הוא זה : ככל שמנוע הבנזין גדול יותר, כך הטרקטורון מתאמץ יותר ויש יותר סיכוי לתקלות עקב חימום יתר ומאמץ יתר. במנוע חשמלי המצב הפוך : ככל שהמנוע גדול יותר כך נמנעת צריכת חשמל גבוהה ונמנעות תקלות שונות עקב מאמץ יתר וחימום יתר. בכל מקרה, מנוע יותר גדול (מנוע בנזין או מנוע חשמלי) מאפשר טווח נסיעה ארוך יותר.
טרקטורון לילדים (עם מנועי בנזין או עם מנועים חשמליים) מיוצר תוך תשומת לב לכל הפרטים כך שהטרקטורונים נחשבים לאמינים משתי בחינות חשובות : בטיחות ועבירות. כל הטרקטורונים לילדים שמשווקים בארץ עם מנוע בנזין או עם מנוע חשמלי עומדים בכל הדרישות של מכוני התקנים השונים בישראל, באירופה ובארצות הברית וזה כולל גם את ציודם הנלווה (מטענים וסוללות, למשל במקרים של טרקטורונים חשמליים) . למעשה, כל הטרקטורונים שמגיעים לארץ מכל סוג שהוא עברו מבחנים שונים שבדקו את עמידותם בריסוק ובעומסים ורק לאחר מכן הם הורשו להיות מיובאים לארץ.
נהיגה בטרקטורון כלשהו (מונע בבנזין או במנוע חשמלי) מאפשרת לילדים בגילאים השונים רכישת מיומנות בנהיגה שתשמש אותם בהמשך חייהם. כמו כן נהיגה בטרקטורון מכל סוג שהוא תורמת לשיפור יכולת הריכוז, מעלה את הבטחון העצמי, את חוש האחריות האישית ומהווה פעילות חוץ-ביתית ספורטיבית ומהנה.
טרקטורון חשמלי לילדים נחשב לכלי רכב בטוח מהסיבות הבאות:
1. מנוע הטרקטורון (במקרה של טרקטורון חשמלי) נמצא בחלק האחורי של כלי הרכב ובכך נמנעת כל התהפכות אחורה.
2. לחלק מהטרקטורונים יכולת הגוי מוגבלת כך שיכולתם הסיבובית אינה מאפשרת כל התהפכות הצידה.
3. חלק מהטרקטורונים (בעיקר החשמליים) מצוידים בדיפרנציאל לצורך הגברת היציבות.
4. חלק מהטרקטורונים מצוידים במערכת בלמים שפועלת על לחץ נוזלים לצורך בלימה מקסימלית.
5. חלק מהטרקטורונים מצוידים במערכת להגבלת מהירות הנסיעה שמאפשרת להתאים את רמת המיומנות הטכנית והמוטורית של הילד למהירות הטרקטורון. בכל מקרה, טרקטורונים לילדים (עם מנוע בנזין או מנוע חשמלי) מתוכנתים לעבודה במהירות שנחשבת לבטיחותית והמותאמת לקצב ההליכה או הריצה הקלה של המבוגר המלווה.
6. חלק מהטרקטורונים (בעיקר החשמליים) מצוידים בחיישן כנגד חימום יתר של המנוע ובכל מקרה של חימום יתר- מנוע הטרקטורון נעצר.
7. חלק מהטרקטורונים מצוידים בחגורות בטיחות.
במקרה של טרקטורונים חשמליים הלקוח יכול לבחור בין סוללות ג'ל לסוללות ליתיום. סוללות הליתיום עומדות בתקנים הישראלים, האירופאיים והאמריקאיים והן מאפשרות נסיעה רצופה ללא הטענה של כ-50 ק"מ. בכל מקרה, המנוע, המטען והסוללה של טרקטורון חשמלי צריכים להיות זהים מבחינת המתח החשמלי, למשל : מנוע של 12 וואט ייתמך ע"י סוללה ומטען במתח חשמלי זהה בלבד.
בטרקטורונים חשמליים לא ניתן לבצע שדרוג של המטען, המנוע או הסוללה מבחינת מתח חשמלי, אך ניתן לעיתים להוסיף לטרקטורונים (שמונעים ע"י בנזין או ע"י חשמל) תוספות אחרות בהתאם לסוג המנוע. למשל : הגדלה של המנוע, החלפת סוג הסוללה בטרקטורון חשמלי, הגדלה של הגלגלים, התקנת ידית שטח, התקנה של מחשב דרך לצורך הצגה דיגיטלית של מהירות הטרקטורון ושל מרחק הנסיעה, הוספה של שלט רחוק, הוספה של תאורה, הוספה של קשת התהפכות ו/או ידית אחיזה.
טרקטורון לילדים הוא כלי רכב שמתאים להתפתחות, לצרכים וליכולות של הילדים