בתחילת שנות התשעים, עם תחילת שיחות השלום באזור, אחת המדינות הראשונות אשר פתחו את שעריה בפני ישראלים היתה מרוקו. אומנם עד קודם לכן, במשך עשרות שנים היו לא מעט יהודים, כולל נציגים רשמיים של מדינת ישראל, אשר ביקרו במרוקו באופן חשאי, אך בשנות התשעים יכלו ישראלים להגיע בקבוצות מאורגנות ולערוך טיול במדינה. עבור ישראלים רבים, בוודאי עבור יוצאי מרוקו, זו היתה הגשמה של חלום ישן.
לכן החל משנות התשעים חברות טיולים מאורגנים לארגן קבוצות של ישראלים אשר יוצאות למרוקו בתקופת האביב והקיץ. מדובר על טיולים בני שבועיים, הכוללים שילוב בין ביקור בערים הגדולות, קרי, פז, רבאט, קזבלנקה, טנגג'ר, מארקש, וכן סיור במדבר סהרה, וביקור במגוון כפרים ועיירות מקומיות. במסגרת טיול למרוקו, נהנים המטיילים מאפשרות להכיר את בני המקום, את ההיסטוריה המקומית, ליהנות מהמטבח המרוקאי העשיר וכמובן לבקר בשווקים וכן באתרים בעלי משמעות היסטורית הן למרוקו והן לקהילה היהודית הענפה שחיה שם במשך מאות שנים.
חשוב להדגיש, טיול למרוקו אפשרי אך ורק באמצעות קבוצה מאורגנת, זו הסיבה שמדובר באחד מהטיולים הפופולאריים ביותר בקרב קבוצות של חברות טיולים מאורגנים. לא רק יוצאי מרוקו או ילדיהם מבקשים לבקר במקום אלא גם ישראלים אשר הגיעו ממקומות אחרים ומעוניינים להכיר את המדינה האקזוטית אשר יושבת בצפון מערב אפריקה ובמשך שנים נשלטה בין היתר על ידי ספרד, צרפת והשפעותיהן של שתי המדינות מורגש עד היום במדינה.
טיול למרוקו הוא הרבה מעבר לטיול שורשים, זהו טיול אל אחת המדינות המעניינות באפריקה, הן בזכות השילוב הייחודי שבין המסורת למודרניות, הן בזכות העובדה שמדובר במדינה השומרת על יציבות שלטונית מזה למעלה מחמישים שנה, והן בזכות העובדה שביחס למדינות רבות באפריקה, מרוקו נחשבת מדינה מפותחת אשר שומרת על צביונה ההיסטורי.
אך מעל לכל, מרוקו משלבת בתוכה את העירוניות של קזלבנקה ורבאט, עם השווקים, בתי הקפה, הריחות והצבעים, יחד עם השלווה המדברית של הסהרה והאווירה הים תיכונית אשר שוררת בגבולה הצפוני. כל אלה יוצרים אווירה ייחודית וקסומה אשר אפשר למצוא אך ורק במרוקו.