כבר בתחילת הדרך של טיולים מאורגנים, נהוג היה לחלק את הטיולים לקטגוריות שונות, כשאחת מהקטגוריות הפופולאריות ביותר היתה טיולים למשפחות. הרעיון היה מאוד פשוט, טיולים שמתאימים להורים ולילדים, ובכך הם אפשרו להורים לקחת את ילדיהם לחו"ל במקום להשאיר אותם בארץ או לקחת אותם באופן עצמאי.
במהלך השנים התחום של טיולי משפחות התפתח, מטיולים קלאסיים לאירופה, כפי שמיד נראה, החלו להיווצר טיולים ליעדים מגוונים בעולם, כך למשל אפשר למצוא כיום טיולים משפחתיים לתאילנד, ארה"ב, זנזיבר וליעדים רבים אחרים, אשר בעבר פחות היו מקובלים, לא רק בגדר טיולי משפחות אלא בכלל בגדר טיולים מאורגנים, היה נהוג יותר לצאת אליהם במסגרת טיולים פרטיים ולא מאורגנים.
עם זאת הדוגמא הקלאסית המובהקת של טיול משפחות, הוא זה שיוצא כל שנה מספר פעמים, הן בחנוכה, פסח והן בחופש הגדול, זה טיול משפחות להולנד. טיול זה כולל בדרך כלל גם את בלגיה וצרפת השכנות, הוא נמשך בין שבוע לעשרה ימים, הטיול משלב בתוכו מספר פארקי שעשועים לילדים (יורודיסני זו גולת הכותרת אך יש גם את פארק אפטלינג, אסטריקס, ווליבי ועוד. לצד זה הטיול משלב גם ביקור בארמון ורסאי, מגדל אייפל, שייט בסיין ושייט תעלות בהולנד, וכן ביקורים באטרקציות שונות. לצד הביקורים והסיורים השונים, בטיול נהנים מחצי פנסיון פלוס ארוחות ערב וצהריים במקומות שונים ועוד.
מדוע זו דווקא הדוגמא הקלאסית, ומדוע דווקא הולנד נחשבת למוקד משיכה אטרקטיבי בטיולי משפחות? יש לכך מספר סיבות. ראשית, באופן הגיוני, אירופה, בוודאי מדינות מרכז אירופה כמו הולנד, היא מדינות מאוד נוחות לתייר בהן, אחת כמה וכמה עם ילדים. לא מדובר במדינות עולם שלישי או מדינות שלא מכירות בכך שהורים מגיעים עם ילדים לטייל בהן. שנית, מדובר על טיסה קצרה, דבר שיכול להיות מאוד מכריע כשנוסעים עם ילדים. זה משהו שחייבים לקחת בחשבון, בוודאי אם מדובר בילדים קטנים. שלוש, בעבר היה נהוג לצאת לטיולים של 5 מדינות בשבועיים, אך מדובר בטיולים שהילדים לא היו נהנים ולא היו מרגישים את החוויה של טיול בחו"ל. 3 מדינות בעשרה ימים, זה הרבה יותר נעים, בוודאי כשבחלק מהמקרים, המעבר הוא לא בטיסה אלא בנסיעה יבשתית קצרה.