שאלת המיליון דולר – איך לבחור את המורה שלכם לגיטרה? באם אתם רק עכשיו מתחילים ללמוד גיטרה, אין חשיבות לסגנון של המורה לגיטרה, כך שכמעט כל מורה ממוצע לגיטרה יכול להתאים לכם, אבל אם אתם כבר מתקדמים, אזי יש חשיבות לסגנון של המורה לגיטרה ורצוי שתבחרו מורה לגיטרה שילווה אתכם בסגנון שמתאים לכם. למרבה הצער, כמו בכל תחום כמעט, גם בתחום של הוראת הגיטרה יש שרלטנים במקצוע וכל מי שמנגן שנה שנתיים בגיטרה מגדיר את עצמו כ "מורה מקצועי לגיטרה" ובשיא חוצפתו אף משפצר את קורות החיים שלו, למען ייראו מקצועיים יותר לעין המתבונן ויש כאלו תמימים שנופלים בפח ולומדים עם מורים לגיטרה שהם ממש לא מקצועיים ובוודאי שלא איכותיים או מיומנים בתחום של הוראת הגיטרה.
מה הם הפרמטרים שעליכם לברר אודות המורה שלכם לגיטרה?
ראשית כל, הדבר החשוב ביותר הוא הניסיון והפרקטיקה של המורה שלכם לגיטרה. ההמלצה שלנו היא לפחות שש שנים של ניסיון בנגינה על גיטרה וכמובן פרקטיקה בהוראת גיטרה. שנית, חשוב שתבררו היכן המורה לגיטרה שלכם למד לנגן גיטרה ומה הן הפעילויות שבהן הוא לקח חלק לנגן בגיטרה, בניגוד למורה לספרות שלא חייב להיות בעל תואר בספרות, מורה לגיטרה חייב להיות פעיל כנגן גיטרה בצורה כזאת או אחרת. חשוב שתקבלו פרטים מדויקים מאת המורה שלכם לגיטרה ואף תבקשו, מבלי להתבייש, קישורים שלו באינטרנט לקטעי נגינה שלו, זאת תהיה דרך נהדרת שלכם להתרשם מן המקצועיות שלו בלייף בזמן אמת ולא להיסחף אחרי הצהרות כוזבות כאלו ואחרות של כאלו ששפצרו את קורות החיים שלהם ושטוענים שהם נגנים מקצועניים שבפועל הם רק לא מזמן למדו לנגן.
אל תתרשמו לשווא משמות קסומים של בתי ספר למוסיקה שישמיעו באוזניכם מורי גיטרה למיניהם, טובי נגני הגיטרה, הן ברחבי הארץ והן ברחבי העולם, למדו דווקא אצל מורה פרטי אנונימי והם יצאו מאוד מקצועיים ואיכותיים להפליא. לא תמיד המותג קובע, לפעמים דווקא זה משמש כרועץ. מאידך, מורים לגיטרה שלמדו בבתי ספר בחוץ לארץ בעלי שם עולמי או שלמדו סגנון מוסיקלי מסוים – לא ניתן לבטלם על הסף והם בוודאי מקצועיים ואיכותיים ושווה לכם לשלם בעבור הלמידה אצלם כמה שקלים יותר.