מסיבת מקווה - לחגוג באווירה מסורתית
המעבר מחיי רווקות לחיי נישואין כרוך בטקסים שונים, שדרכם עובר הזוג- אירוסין, קידושין ונישואין הם השלבים הבסיסיים. סביב הטקסים הללו, התפתחו מנהגים וטקסים רבים נוספים, בהתאם לפולקלור העדתי ורוח הזמן. כך, למשל, חלק מעדות המזרח נוהגות לקיים חינה טרם החתונה. אפשר לחגוג את המעבר לחיי נישואין באמצעו עריכת מסיבת רווקות, שיכולה לקבל אופי מצחיק, יצירתי או אפילו סקסי- הכל בהתאם לרצונה של בעלת השמחה. עם זאת, יש כאלו שרוצות לציין את המעבר החשוב הזה ללא המסיבה הזו- אם מטעמים של צניעות ואם מטעמים של רצון להיות מקורית. עבור כלות שמחפשות את המקוריות ואת החיבור למסורת, מסיבת מקווה היא קונספט שיכול להתאים מאוד.
מהי מסיבת מקווה?
על פי ההלכה היהודית, כל אישה נשואה מחויבת להגיע לטבול במקווה טהרה בתדירות מסוימת, הקבועה בדיני טהרת המשפחה. כחלק מההכנות לחתונה, האישה מגיעה לטבול שם טרם החתונה. הטבילה צריכה להתבצע עד יומיים לפני החתונה ויש להשיג אישור בכתב, המעיד על ביצוע הטבילה. כל זאת, על מנת שהכלה תגיע טהורה למעמד החתונה- שלפי תורת הסוד, טומן בחובו סגולות עצומות לחתן ולכלה. אפשר להשאיר את הטבילה במקווה כאקט טכני ותו לא, אך אפשר גם לארגן אירוע, שיציין את חגיגיות הטבילה הראשונה במקווה. מסיבת מקווה היא תופעה שמתקיימת בשנים האחרונות בקרב נשים מסורתיות ודתיות.
אופייה של מסיבת המקווה
הטבילה במקווה היא אקט פרטי בשני מובנים- קודם כל, זהו המקום בו האישה מתייחדת עם כל גופה, כמו שהוא. מעבר לכך, לפי ההלכה, מדובר באקט שמיועד לחזק את הקשר שבין הבעל לאישה. באופן טבעי, מסיבת המקווה צריכה להיות אינטימית ומצומצמת, כדי לשקף את אופיה המיוחד של הטבילה במקווה. אין זה אומר, כמובן, שהמסיבה צריכה להיות שקטה ומאופקת- ההיפך הוא הנכון. מאחר ומדובר באירוע שכולל את החברות הטובות ביותר, שנמצאות באותו הראש עם הכלה המיועדת, אפשר להפיק מסיבה מוצלחת, שתיסוב סביב אטרקציה מסוימת (למשל, מספרת סיפורים או מיני חינה) או שתהיה פשוט חגיגה, שתכלול אוכל איכותי ומוזיקה משובחת.
אירוע חברתי מצומצם
למסיבת מקווה מצומצמת במשתתפים יש יתרונות חשובים. קודם כל, ברמה הפיננסית, אירוע קטן הוא אירוע זול- לא צריך להשכיר מקום רחב ידיים או להכין מלא מנות אוכל. מעבר לכך, אירוע קטן ואינטימי יכול להיות הזדמנות טובה להידוק הקשרים החברתיים עם החברות הטובות, שמלוות את הכלה באחד מהרגעים החשובים בדרך להקמת המשפחה. זוהי מסיבה שבדרך כלל לא יוזמנו אליה גברים, כך שהנשים יוכלו לנצל את ההזדמנות כדי לשוחח על נושאים אישיים ולקבל עצות בתחומים הללו, באווירה אישית של הבנה מצד הנשים. הכלה תוכל לנצל את המסיבה ואת הטבילה במקווה כדי לצבור אנרגיות לקראת היום הגדול.