בשנים האחרונות הפכו הדקים (לוחות עץ מלא המשמשים רצפה) לנפוצים ומבוקשים בעיצוב חללים חיצוניים למיניהם, כגון גינות, מרפסות וחצרות. וזאת לא לחינם.
מה גורם להם להיות פופולאריים כל כך?
הגורם הגדול והמשפיע ביותר לאהדה הגדולה לדקים הוא וודאי המראה האלגנטי שלהם, שמשלב בתוכו גם מראה כפרי-טבעי. ישנן אין-ספור אפשרויות לעיצוב חלל בעזרת דק, ולכן תמיד אפשר למצוא דרך ייחודית שתטביע את חותמכם בחצר האישית שלכם. ניתן לשלב את הדק עם צמחיה או עם בריכה, ניתן להוסיף לו מדרגות והגבהות, וזו רק ההתחלה.
גורם נוסף הוא הנוחות הפיזית שבהליכה בחצר עם דק. הרגליים לא נרטבות ומתלכלכות מהדשא, או קופאות מהקור החד של רצפת האבן. העץ שומר על חמימותו, לא מחליק וגם תמיד מקובע במישור.
וכאילו שזה לא מספיק, הטיפול בדק יעיל ונוח. לעיתים לא תכופות (פעם בשנה למחמירים) יש לשמן את רצפת העץ בשמנים מיוחדים, הנספגים בעץ ונותנים לו מראה חדש. בנוסף, השמנים מאפשרים לעץ להמשיך "לנשום" כך שלא תצטרכו לחשוש שיהרס. לאחר השימון, יש שממליצים לשטוף את הדק ולקרצץ מעט, כדי להסיר את השכבה השומנית העליונה.
דווקא כאן, בישראל:
במדינת ישראל, שאין בה עודפים גדולים של מים, מדשאות וצמחייה בחצר הם בזבוז אדיר של משאב חיוני. לעומתם, הטיפול בדקים דורש שימוש מזערי במים, וגם זה, רק לעיתים רחוקות.
ולגבי האקלים החם? אין לכם מה לדאוג. יש סוגי עצים עמידים ביותר למזג האוויר כאן בארצנו, כך שהוא לא זה שיעצור אתכם מלהגשים את החלום של חצר טבעית, יפה ואלגנטית.
וכמה עולה התענוג?
טווח המחירים להתקנת דק הוא די רחב. המחיר יכול לנוע בערך בין 200 ל1000 שקלים למטר רבוע, ותצטרכו לשלם תוספת על המחיר אם תהיו מעוניינים בהגבהה או במדרגות. המחיר נקבע לפי סוג העץ (אורן, איפאה, ארז ועוד. אגב, אורן הוא הסוג הזול ביותר. עובדה זו והעובדה שהוא הסוג העמיד ביותר לתנאי מזג האוויר בישראל הופכים אותו לנפוץ ביותר בארץ), עונת הייבוא, תנאי השטח וכו'. מומלץ להשוות מחירים לפני שבוחרים איזה דק רוצים למקם בחצר, ומי אתם רוצים שיתקין לכם אותו.