הגדרת הדיסק הקשיח במערכת ההפעלה
כידוע אם הדיסק הקשיח שלנו לא תקין המערכת לא תעבוד ולא משנה מה נעשה אם ניכנס לsafe mode או נעשה סיסטם ריסטור אזי חשוב לבדוק אם הדיסק הקשיח שלנו תקין .
חשוב לדעת כי אם יש לנו דיסק קשיח של נגיד 500 גיגה חשוב תמיד לשמור 10 אחוז לטובת המערכת שתוכל לעבוד להפעיל ולהטעין קבצים .פשוט חייבים להקצות את החלק הזה לטובה המערכת הפעלה .
אם למשל תחברו אייפד למחשב ויש באייפד שירים וחומר ששוקל כ500 גיגה המחשב פשוט לא יעבוד כמו שצריך כי אין לו מאיפה להפעיל את התוכניות והשירותים שהוא צריך אזי יש לשים לב לזה .
אזי לווינדוס יש כלי שעוזר לנו להגדיר הגדרות כגון איחוי וכדומה במערכת וכדי להגיע לשם צריכים ללחוץ על המחשב שלי ושם נראה את המחיצות שיש לנו .
נלך למחיצת המערכת לרוב נקראת או יותר נכון מסומנת כאות Cלחיצה ימנית על הכונן ובחירת המאפיינים יביאו אותנו לחלונית שכותרתה "מאפייני הדיסק של C" שם אנו נראה בכמה גיגה השתמשנו וכמה גיגה נשאר לנו להשתמש וכמה גיגה סה"כ יש לנו בכל הדיסק .
לשונית כללי :
שם יש לנו כפתור שנקרא disk clean up שאם נחלץ עליו הוא ימחק לנו את הקבצים שלרוב איננו צריכים ובכך יפנה יותר מקום בדיסק .כמו כן כאשר נלחץ על כפתור זה הוא יפתח לנו חלונית שכותרתה disk clean up ששם אנו נוכל לראות מה הוא מוחק נוכל לסמן לו עוד דברים למחוק מלבד אלו שמסומנים בברירת המחדל אם נרצה כמובן בנוסף הוא יראה לנו בקטן למטה כמה שטח נרוויח כאשר נמחוק קבצים אלו .
ואז להשלמת הפעולה נלחץ לו clean up system file ואז לחיצה על אוקיי .
לשונית כלים :
תת הכותרת הראשונה שיש לנו נקראת error-checking ששם זה כמו הפקודה check disk הוא יבדוק לנו אם יש לנו סקטורים פגומים וכדומה .
תת הכותרת השנייה שיש לנו נקראת "defragmentation " (איחוי)
מה זה איחוי ? האיחוי הוא תהליך של איחוד נתונים מפוצלים באמצעי האחסון (כגון דיסק קשיח,או אמצעי אחסון אחר) כדי שזה יפעל ביעילות אופטימלית .
חומר זה נכתב ע"י עומר כהן טכנאי מחשבים פלוס !
באם תצטרכו ייעוץ או עזרה בנושא של טכנאי מחשבים או תיקון מחשבים אשמח לעזור