מטלת ארגון הבית עשויה להיות מטלה קשה ומעייפת ואף כזו שאינה נגמרת ועל כן יש צורך לדעת כיצד ניתן לייעל את העשייה, כיצד ניתן לפעול באופן ממוקד, מאורגן ויעיל, וזאת על מנת למנוע עשייה כפולה, על מנת למנוע בזבוז זמן ועל מנת להבטיח שהתוצאה אכן תהיה איכותית. אם כן כיצד מארגנים את הבית? כיצד מובילים לתוצאה של בית מאורגן? ובכן יש לכך כמה טיפים, כאשר לפני שמתחילים יש לעצור ולהבין מהי המטרה, מהם היעדים עבור בתים מסודרים, על מה ניתן לוותר ועם מה יש להתחיל.
תוכנית פעולה לקראת ארגון הבית
ראשית כל כאשר מדובר על ארגון הבית יש להתחיל עם רשימת משימות קטנות ואף להגדיר אלו משימות מתכוונים ליישם בכול יום ואפילו עד איזו שעה, כך ניתן להשיג את התוצאה הרצויה ולעמוד ביעדים עבור סידור בתים . אם למשל מדובר על מעבר דירה , בית חדש שזה עתה עוברים אליו ואתם מבקשים שתהיה תחושת בית נעימה כבר מההתחלה, יש להגדיר את המטלות לפי סדר העדיפויות- כך שיש להתחיל עם בניית ארונות הבגדים על מנת שניתן יהיה להניח בהם ישירות אל כל התכולה מבלי ליצור בלגן נוסף.
ארגון הבית ושיתוף פעולה
לאחר שיש תוכנית ארגון, יש לערוך חלוקה לתפקידים בין דיירי הבית, (אצל בתים שונים חלוקת תפקידים שונה), כאשר יש להתחשב ביכולות, בגיל ואף בכישורים של כל אחד ואחת. למשל יש מי שמשימת ארגון המוצרים שיש לשים בצד עבור מסירה תהלום אותו ויש מי שמשימת ארגון המזווה תהלום את כישוריו. לאחר שמבינים מי אחראי על מה, יש לעבור לשלב הסופי בהכנות ופה מדובר על עריכת רשימת קניות עבור מוצרים משלימים, מוצרים כגון חומרי ניקוי, סמרטוטים, שקיות, ארגזים, מדבקות, טושים וכדומה.
הימנעות
בית הנו מקום בו גרים ושוהים לא מעט, ועל כן ככול שהוא יותר מסודר, ניתן יותר ליהנות מהשהייה בו, האווירה בו תהיה יותר נעימה ובאופן כללי מדובר על סיטואציה יותר נכונה. עם זאת אין לתת לבית לנהל אתכם, ועל כן מוטב מראש להימנע מיצירת בלגן ויש להחליט על ימים מסוימים בהם מסדרים באופן יותר מקצועי, כך שאין צורך להתנהל סביב הסדר באופן רציף.