למי לא הייתה בבית הספר מורה שכאשר רכנה מעבר לכתפו על מנת להסביר משהו, היה לו קשה להתרכז בגלל ריח הפה שלה? למי שלא הייתה מורה כזאת בבית הספר היה ודאי דוֹד שכזה שנשיקותיו הריחניות לא נעמו לו. בכל מקרה, כמו בכל זיכרון ילדות המערב ריח, מדובר בזיכרון חזק.
אף אחד לא היה רוצה להיזכר לעד במוחו של ילד קטן כמישהו שהסריח מהפה. אף אחד גם לא רוצה להגיע למצב של נשיקה רומנטית רק כדי שהנשיקה עצמה תהיה הגורם שקלקל את כל האווירה בגלל ריח רע.
יש לא מעט סיטואציות נוספות (חברתיות, עסקיות וכו') בהן לא נרצה לגרום לאנשים סביבנו לחוש דחייה בגלל ריח פה. אבל יש אנשים שסובלים מהבעיה באופן קבוע או זמני. במקרים מסוימים ריח זה מקורו מהקיבה, אבל ברוב המקרים הדבר זה קשור, פשוט, לבעיות בפה עצמו. או ליתר דיוק, בעיות בהיגיינת הפה.
שאריות מזון שנשארות זמן רב בין השיניים עלולות להרקיב וכל ילד יודע שמה שנרקב מריח לא טוב. בעיות כאלה ואחרות בהיגיינת הפה, הן גורם מכריע בהתפרצותה של דלקת חניכיים שגם היא גורם נפוץ מאוד לריח רע מהפה.
מה קורה בזמן דלקת חניכיים? החיידקים הפעילים בכיסי החניכיים בזמן הדלקת גורמים לשחרור גזים המערבים גופרית, ואשר ריחם חזק ודוחה. במידה ומעורבת בדלקת גם מוגלה, הרי שריחה של זו אף הוא לא סימפטי במיוחד.
איך מונעים את התופעה הריחנית? מטפלים בדלקת החניכיים ושומרים על היגיינת הפה. נכון, פשוט? דקפינול ג'ל, למשל, הוא תכשיר אותו ניתן להשיג ללא מרשם רופא, והוא עוזר להתמודד ביעילות עם דלקת חניכיים. מריחה של הג'ל בכיסי החניכיים תאפשר לחומרים הפעילים בו להילחם בפלאק שנוצר, למנוע היווצרות שכבת חיידקים חדשה, לעצור את דימום החניכיים ואת נסיגתם וכל זאת תוך שמירה על היגיינת הפה ועל הפלוֹרה (רמת המיקרואורגניזמים) הטבעית שלו. גם שינניות משתמשות בו.
חוץ מדקפינול ג'ל, קיימות דרכים נוספות לשמירת היגיינת הפה, והן ודאי כבר מוכרות לכם היטב: צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי ובקיסם דנטאלי, שטיפה במי פה וניקוי אבנית ע"י שיננית – את הרשימה הזאת אולי כל אחד יודע בעל פה, אבל חשוב להקפיד ולהתמיד. לכל זאת נוסיף טיפ שתמיד עובד: אחרי כל דבר שאוכלים, ואחרי כל משקה שאינו מים, לשטוף את הפה במים במשך כמה שניות. חוץ מזה, לא שזה מפיג את הריח לחלוטין, אבל לעיסת מסטיק מנטה ללא סוכר גם היא יכולה להוות פיתרון זמני.