בעיה וטיפול- התקרחות גברית
להלן כמה עובדות מעניינות אודות התקרחות גברית: גברים יותר מקריחים מאשר נשים, בערך כ80% גברים בהירי עור יקריחו במהלך חייהם, ראשית כל ניתן לצפות בנסיגה באזור הצדעיים ובקו השיער הקדמי, ההתקרחות עשויה להצביע על בעיה רפואית אחרת ולבסוף יש מה לעשות בנידון שאינו בהכרח קשור לקרחת.
מקור הבעיה
מדוע גברים נוטים להקריח? האם מדובר על תופעה גברית שיש לקחת כמובן מאליו? ובכן יש מגוון סיבות, ייתכן שמדובר על נטייה משפחתית וייתכן שמדובר על גורמים הורמונליים, (אצל גברים רבים שסובלים מהתופעה ניתן למצוא רמות גבוהות של האנזים שאחראי להפוך את הטסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון, כאשר יש ריבוי של דיהידרוטסטוסטרון השערות הופכות להיות דקות יותר ואף קצב הצמיחה מואט). מכאן שבין אם מדובר על בעיה תורשתית ובים אם מדובר על בעיה רפואית, טוב לדעת שאין צורך להשלים עם כך ויש מגוון טיפולים קלילים שעשויים לטפל בבעיה.
תוצר לוואי
לאורך השנים נערכו לא מעט מחקרים בתחום התקרחות הגברית וחלק מהממצאים הובילו לכך שלעיתים יש קשר בין התקרחות למחלות לב, רמות שומנים גבוהות בדם, סכרת ועוד בעיות רפואיות אחרות. עם זאת אם נעצור ונתמקד לא ממה נובעת ההתקרחות אלא מה יש לעשות על מנת להעניק מענה לתופעה הבעייתית, נמצא שיש לא מעט שיטות טיפול. ראשית כל יש מגוון תכשירי התקרחות, אך יש לבדוק שהמכשיר מתאים לאופי פני העור אחרת ניתן לסבול מבעיות יובש וגירוי ואפילו לסבול מאלרגיה מבלי להבין מהו מקור הבעיה. בנוסף גם יש תרופות עבור התקרחות שמיועדות לעכב את האנזים שמוביל לנשירה גברית ולבסוף ניתן לפנות אל הליך השתלת שיער.
כיצד מזהים את הבעיה
החדשות הטובות הן שלא קשה לעלות על התופעה. אם משיכת יד בשיער מובילה לנשירה של הרבה שערות, אכן יש לחשוד שמדובר על התקרחות גברית ומכאן שנהוג לשלוח את אותו אדם לבדיקת מעבדה שמטרתה לאבחן את רמות הטסטוסטרון , האבץ, הברזל וכדומה. לסיכום כל אחד אוהב להרגיש טוב עם עצמו ועל כן אין לתת לנשירת שיער להיות מצב קיים, במיוחד כאשר יש כ"כ הרבה דרכים לטפל בבעיה.