לכולנו באיזה שהוא שלב יכולה להיות דלקת חניכיים במיוחד בקרב מבוגרים. יש לציין כי היום ניתן לראות שגם בקרב ילדים ובני נוער יכולה להיווצר דלקת של החניכיים. ישנם סימנים מקדימים של דלקת חניכיים כמו כאשר מצחצחים את השיניים ניתן לראות דימום, אין בדרך כלל כאבים בזמן הדלקת, אך רצוי לערוך בדיקה תקופתית אצל רופא השיניים. על פי צבע החניכיים וחוזקם, רופא השיניים יכול לוודא אם קיימת דלקת או לא. בהרבה מקרים, יכולים להופיע סימנים של נפיחות או אדמומיות, אם ישנם כאבים, סימן שהדלקת כבר חריפה. הרופא יבדוק אם השיניים נסגרות היטב האחת על השנייה ובמקרים מסוימים יילקחו צילומי רנטגן של השיניים, בכדי להעריך את מידת תמיכת העצם של השיניים.
אם יש לכם ריח לא נעים מהפה..
זה יכול להיות סימן נוסף של דלקת חניכיים. גם שיניים שמתרחקות האחת מהשנייה, יכולים להעיד כי קיימת דלקת בחניכיים שלא טופלה זמן רב. ישנו נזק חמור אם לא מטפלים בזמן בדלקת הקיימת בחניכיים, והשיניים עלולות לנשור. כאשר יש סימנים שחורים על השיניים המצב של החניכיים הוא ממש בכי רע. בהרבה מקרים, מתבצע ניתוח בחניכיים באמצעות מנתח חניכיים מוסמך. מה שגורם במיוחד לדלקת באזור החניכיים זו האבנית. מי שלא מנקה אותה באופן קבוע אצל שיננית, החיידקים שמצטברים ברובד השן, מפרישים רעלנים והורסים את החניכיים. השיניים במצב של הזנחה, יאבדו את יציבותן. רוב איבוד שיננם בקרב מבוגרים, נובע בגלל הזנחה ואי ניקוי של רבנית בזמן.
איך ניתן למנוע דלקת חניכיים?
יש לצחצח את השיניים בזמנים קבועים בבוקר ובלילה, למרות שיש כאלה שמקפידים כל ארוחה על צחצוח שיניים. ביקור תקופתי אצל רופא השיניים לבדיקת החניכיים ומצב השיניים יועיל רבות לשמירה על בריאות הפה. יש לשטוף באופן קבוע את השניים באמצעות מי פה לפחות פעמיים ביום, ולנקות באמצעות חוט דנטלי את השאריות של המזון שהצטברו ברווח בין השיניים. ברגע שנמצאה דלקת, השיננית תורה לכם על משחה מיוחדת נגד דלקת חניכיים שיש לטפל בחניכיים במשך כמה ימים.