אחד הפתרונות בתחום איטום גגות בעיקר ישנים, היא יצירת שיפועים מחומר בשם בטקל אשר "מפנים" את המים לזרום החוצה. בטקל עשוי מתערובת בטון בעלת משקל נמוך, המאפשרת בידוד וזרימת המים ומהווה פתרון מצוין לצורך איטום גגות שאין בהם מרזבים או פתחי זרימה אחרים למים. יציקת הבטקל נעשה באמצעות משאבה מיוחדת.
שיטת איטום גגות נפוצה היא זיפות גגות. מקובל למרוח בין 2 ל-3 שכבות של זפת כאשר מעליהן מורחים שכבת דבק אקרילי כדי לכסות על הצבע השחור של הזפת, שלא יקלוט חום בתקופת הקיץ ויגרום לחימומו של כל הבניין.
שיטה נוספת לצורך איטום גגות, היא שימוש ביריעות ביטומניות המתאימה לגגות מבטון או בטקל או גגות מרוצפים, עליהם נהוג ללכת. האיטום מתבצע באמצעות פרישת שתי שכבות של יריעות המונחות היטב על שטח כל הגג ועליהן מניחים שכבת אגרנט לבן.
יריעות ביטומניות משמשות גם לאיטום קירות ומרצפות ויתרונן הוא שיש להחליפן רק מדי כ-10 שנים, ומשום שהן לבנות, הן אינן מושכות חום למשל כמו הזפת.
לעיתים זו רצפה רטובה!
הרבה פעמים קיומם של מים על קירות ותקרות ולחות בקירות, נובעים מריצוף לקוי, אותו הניחו כפי הנראה על אדמה לחה, מה שיוצר תופעה של רטיבות מתמשכת בלי יכולת אמיתית לפתור את הבעיה. מה שצריך לעשות במקרה כזה, זה פשוט להוציא את כל הריצוף ולהחליף את האדמה.
ישנן המון סיבות לתקרה לחה, ולעיתים כאמור זהו פיצוץ של צינור אצל השכנים שיצר את התקר הרטובה, אך בכל מקרה איטום גגות היא הפעולה החשובה ביותר שצריך לבצע, משום שגם אם עשיתם איטום, הוא מתבלה וייתכן שבגג נוצרו סדקים והם עלולים להעביר את המים אליכם הביתה. איטום גגות יכול להציל כל תקרה.