אין עדות מדעית התומכת בצורה חד משמעית בנזק הנגרם לנשים בהיריון כתוצאה משימוש בסאונה. כמו בפעולות אחרות, גם ג'קוזי, אמבטיה חמה או פינוקים אחרים קשורים לתדירות ולשכיחות. אפשר להתייעץ עם רופא משפחה לגבי השאלה מה מותר ומה אסור לעשות. הרופא בוחן את ההיסטוריה הרפואית של האישה, מוודא את התאמת הפעולות שהיא מעוניינת לבצע מול שלבי ההריון השונים וממליץ על התנהלות רלוונטית. יחד עם זאת, יש מקרים בהם עדיף שלא להיכנס לסאונה:
בשליש הראשון להריון
· בעקבות חשש לרגישות העובר לעליית טמפרטורה פתאומית
· בחדרי אדים עם טמפרטורה של מעל 37 מעלות
הטמפרטורה המותרת עבור נשים בהריון גם היא אינה חד משמעית. הפרמטר העיקרי המשפיע על הטמפרטורה הוא משך השהיה. אין עדות לריבוי הפלות או מומים בעוברים שנולדו לאמהות אשר בחרו להשתמש בג'קוזי, אמבטיה חמה או חדרי אדים. בפינלנד ובמדינות סקנדינביות אחרות אפילו מומלץ לשהות בחדרים אלו לכל אורך ההריון.
מה הסיכונים של חדרי אדים?
הסיכון העיקרי המלווה בילוי בחדרי אדים עבור נשים בהריון מופיע בתחילת התהליך. בשלב הראשון של ההריון עלולה השהות בחדר להוות גורם סיכון להפלות. מצד שני, חשוב להזכיר שאין איסור גורף על סכנה כלשהי לחדרי אדים כאשר מדובר על הריון תקין וללא סיבוכים מיוחדים.
מכל האמור לעיל ניתן להסיק על מספר כללי מפתח עבור נשים בהריון שרוצות להמשיך ולהשתמש בסאונה, ג'קוזי או אמבטיה חמה. הכלל הראשון הוא תמיד להתייעץ עם רופא המשפחה לפני שמבצעים פעולות מסוימות. הכלל השני הוא לעקוב אחר שינויים בתחושה ובמצב הבריאותי. כלל שלישי ולא פחות חשוב הוא להקפיד על מינון נכון, בעיקר בכל הנוגע לג'קוזי או אמבטיה לוהטת. כללים אלו יעזרו לכל אישה לעבור את ההריון בשלום ובצורה מפנקת.