בריכת נוי היא תוספת מושלמת לחצר המושקעת. אם יש לך חצר גדולה ורצון להפוך אותה לחלקת גן עדן קטנה, ברכת דגים צבעוניים בתוספת צמחי מים מרהיבים תשלים את המלאכה. בהשקעה סבירה תוכל להקים ברכת נוי בחצר ביתך.
לבניית הברכה עומדות בפניך שלוש אפשרויות:
-
בריכות מיריעת pvc . – חופרים ברכה בגודל ובעומק הרצוי. את החפירה מרפדים ביריעת pvc. זה חומר עמיד שאינו נקרע. נוסף על כך מחירו זול והשימוש בו אינו דורש התמחות מיוחדת.
-
בריכת מיציקת בטון. כדי ליצוק היטב את הבטון צריך להתמחות בבניה. לבטון יש נטייה לחלחל ולכן יש לאטום אותו בחומרים פולימריים. גם יציקת בטון איכותי עשויה להיסדק עם הזמן בשל תנודות הקרקע.
-
בריכות מפלסטיק או מפיברגלס. בריכות אלו עמידות מבריכות ה-pvc. אך קשה להתאימן לחפירה. מזמינים אותן מחברות המתמחות בכך. כדי שהבריכה תיכנס לחפירה, על החפירה להיות מדויקת ביחס להזמנה.
עומק הבריכה הרצוי הוא חצי מטר. עומק זה מתאים לגידול דגים וצמחי מים. אם ילדים קטנים עשויים להסתובב באזור, חשוב ברצינות על גידור הבריכה. ילדים עלולים לטבוע גם בעומק של 20 סנטימטרים.
כשאתה מתכנן את מיקום הבריכה, בחר שטח שאינו סמוך לעצים נשירים. עלי שלכת המתפרקים במים משחררים רעלים אורגניים הפוגעים בדגים.
עצים שאינם נשירים דווקא ייטיבו עם הבריכה. תכננן את בריכת הנוי כך שתהא מוצלת בחלק ניכר משעות היום. די לבריכה בשלוש-ארבע שעות של קרינה ישירה. מעבר לכך, מי הבריכה יתחממו יתר על המידה, מה שעלול לפגוע באיזון האקולוגי שלה. גם שטח המוצל תמיד אינו מתאים לבריכה. צמחי המים זקוקים לאור השמש כדי להתקיים.
למי מיועדת בריכת הנוי?
יש שני מיני דגים עיקריים שאפשר לגדל בבריכת נוי פתוחה: דגי זהב ודגי קוי. את דגי הזהב תוכל לשלב בצמחי מים כדוגמת נימפאה . אם תבחר בדגי קוי תאלץ לוותר על צמחי המים, משום שדגי הקוי אוהבים לטעום מהצמחייה.
דגי הקוי גם דורשים כמות רבה יותר של מים ומערכת סינון מים איכותית יותר, מאשר דגי הזהב.