הרמת סינוס היא פרוצדורה של רפואה דנטלית שנועדה לעבות את רקמת העצם לקראת השתלת שתל שן. את ההליך הרפואי מבצע מומחה פה ולסת בעל הכשרה כירורגית. את ההליך נהוג לבצע במרפאת השיניים כשמשך הזמן בין הרמת הסינוס להשתלת השתל תלוי בסוג הרמת הסינוס המבוצעת. ישנם שני סוגי הרמת סינוס, הרמה סגורה והרמה פתוחה. הרמה סגורה מבצעים כאשר המחסור בעצם אינו גדול ומאפשר את השתלת השתל כבר באותו מעמד, הרמה פתוחה מבצעים כאשר ישנו מחסור משמעותי ברקמת עצם ואז יש להחדיר רקמת עצם כתושה על מנת לעבות ולהגביהה את העצם. במקרה של הרמת הסינוס הפתוחה יש לחכות מספר חודשים ועד שמונה, על מנת להבטיח שהרקמה החדשה הופנמה בעצם ונקלטה, ושיש בסיס יציב להחדרת השתל.
מדוע הרמת סינוס
במקרים של צורך בהשתלת של מספר שיניים או שן בודדת, יש להבטיח שהשתל החדש מעוגן בעצם הסינוס באופן מלא ויציב. הצורך בהרמת סינוס עולה כשמצב נפח וגובה העצם של המטופל במקום הספציפי אינו יכול לעגן את השתל, עקב נסיגת העצם. אז ניתן לעבות את רקמת העצם באמצעות הוספת רקמת עצם מלאכותית, או עצם ממקור אחר. התוצאה בסוף התהליך היא התאחות שתי הקרמות לרקמת עצם אחת יציבה וצפופה שמאפשרת את השתל. הרמת סינוס מבוצעת על ידי הרמת רקמת הסינוס וחשיפת עצם הלסת במיקום הספציפי אליו מיועד השתל. שיעורי ההצלחה של פרצודורת הרמת סינוס פתוחה וסגורה יחד עומדים על למעלה מ 90%, וזוהי פרצדורה מוכרת ושגורה ברפואה הדנטלית.
חשיבותו של המומחה
מומחה בשיקום הפה בעל ניסיון ברפואה כירוגית דנטלית מעלה את סיכוייכם לקבל טיפול אופטימלי ובטוח. הרמת סינוס מצריכה ידע ונסיון בפעולות הכירורגיות העדינות על מנת להבטיח את שלמותה של ממברנת הסינוס ולהמנע מקריעתה במהלך הפרצודורה. רק מומחה יוכל להעניק לכם טיפול עדין ומדוייק, שבהמשך יאפשר לכם קליטה מלאה ומעוגנת היטב של השתל, ויוכל גם לאבחן ולייעץ לכם לסוג רקמת העצם המוספת העדיף לכם על פי מצבכם. אם אתם מיועדים לקראת ניתוח הרמה פתוח כדאי לבחור במרפאה שתוכל ללוות אתכם גם במהלך ההחלמה, ובטיפול בכאבים ותופעות לוואי אפשריות. לאחרונה חודרת לתחום טכניקה חדשה של הרמה באמצעות בלון, לטכניקה זו סיכויי הצלחה גדולים יותר אך מחירה יקר בהרבה מהטכניקות הידועות והמוכרות, כדאי לכם לשקול אפשרות זו ולזכור שגם בטכניקות המוכרות סיכויי הצלחה עולים על 90% והמידע שהצטבר לגביהן הוא רב ומקיף.