לא מעט אנשים בוחרים להפוך חלל מסוים בבית לחדר ארונות מדוגם עם מגוון אפשרויות אחסון מתקדמות לחיסכון מרבי בחלל וניצול מקסימאלי של השטח המיועד לאחסון בלבד. בחירת ארון בגדים לבית מחייבת ראשית היכרות מעמיקה עם עולם הארונות לרבות סוגים שונים, חומרי גלם, אפשרויות אחסון, מה הארון כולל מבחינה מודולארית ועוד. אם החלטתם שברצונכם לעצב חדר ארונות יש להיערך מראש ולחשוב מה יהיה התכנון והסדר הטוב ביותר של החלל כדי שיספק פיתרון אסתטי ויעיל כאחד.
ארון בהתאמה אישית
להלן מדריך מלא לבחירת ארון בגדים לבית, כזה שיאריך ימים וישרת אתכם נאמנה לטווח הארוך. ראשית נציין כי יש להשקיע ברכישה של ארון עמיד ואיכותי כדי שבסופו של יום העסקה תשתלם לכם. הפרמטרים הראשונים שיש לשקול בעת בחירת הארון הם הגודל, אמצעי פתיחה וסגירת הארון ואופן חלוקת החלל הפנימית.
מידות סטנדרטיות של ארונות
ישנה כמובן אפשרות להזמין ארון בהתאמה אישית בהתייחס לגובה, לרוחב ולעומק, אולם כאן כדאי להתייחס למידות הסטנדרטיות של ארונות כדלקמן: אורך- 120 ס"מ: שתי דלתות, 160 ס"מ: שלוש דלתות, 200 ס"מ: ארבע דלתות, 240 ס"מ: שש דלתות. עומק בטווח בין 60 ס"מ עד 66 ס"מ וגובה שנע בין 210 ס"מ עד 240 ס"מ. חלק מהארונות יכולים גם להינשא לגובה של שלושה מטרים ואף יותר. בחירת הגודל והגובה של ארון בגדים חייבת להיעשות בהתאם לתנאי החלל והצרכים האישיים של המשתמשים.
חומרי גלם
חלק מהאנשים יעדיפו לאכלס בביתם ארון גדול אחד בעוד שאחרים יפצלו את הארונות בחללי הבית השונים. ניתן לנצל את כל החלל בחדרי ארונות מהרצפה ועד לתקרה על מנת ליצור חללים שונים ותאי אחסון נבדלים. בכאן למעשה נעוץ אחד היתרונות של חדרי ארונות. חומר הגלם של כל ארון בגדים משתנה וכולל מגוון רחב של חומרים לרבות סיבית או סנדוויץ' שנחשבים לנפוצים במיוחד ברוב הארונות. ההמלצה שלנו היא לבחור ארון מעץ מלא שכן מדובר בארון בעל כושר עמידות לטווח הארוך, ידידותי לסביבה ולמשתמש, חזק ויציב במיוחד.