השקעה בניקיון יסודי של הדירה אחרי שיפוץ, בדומה לניקיון דירה חדשה יקל עליכם את פריקת הארגזים וסידור הבית ובנוסף, תעניק לכם אווירה נעימה ומרגשת של דירה חדשה.
ניקיון דירה אחרי שיפוץ עשויה להיות משימה לא פשוטה. היא דורשת מאיתנו זמן רב, אנרגיה ועבודה קשה וידע בסיסי בניקיון אשר ימנע תאונות העושויות לפגוע בדירה המשופצת באופן בלתי הפיך או באופן בר תיקון אך יקר.
אחרי השיפוץ, סביר שהדירה תראה כמו אתר בנייה. ניקיון הדירה עשוי להיות פשוט יותר אם הוא נעשה בסדר מסויים. תוכנית עבודה מסודרת עשויה לחסוך זמן, כסף ואנרגיה. למשל, ניתן לסקור את הדירה, ולדרג את שלבי הניקיון. בשלב הראשון, יש לוודא שלא נותרו כלי עבודה או חומרי עבודה מפוזרים בדירה. לאחר מכן, מפנים את פסולת הבניין למקום המיועד לכך. (ניתן לברר במשרדי העירייה מה הנוהל). בשלב הבא, יש לטאטא היטב את הרצפות ולהסיר שכבה ראשונית של לכלוך ואבק סמיך. יש לחלק את העבודה בצורה כזאת, שבראשיתה של עבודה, מנקים היטב את כל האזורים אשר אין לנקותם במים זורמים. למשל, ארונות מטבח או ארונות קיר. בהמשך, יש להיעזר בקערת מים וחומר ניקוי מתאים ולנקות את חלונות הבית כולל מסילות ושלבי התריס. יש לזכור כי כתמי צבע מלט וטיט על הרצפות לא יתנקו בעזרת מים וסבון והם דורשים טיפול עמוק יותר. יש לטפל נקודתית בכל בעיה ולוודא כי הטיפול נעשה כהלכה. שיוף הכתם בצורה אגרסיבית עשויה ליצור שריטות על הרצפות ואילו שימוש בחומר ניקוי לא מתאים עשוי לגרום לרצפות לאבד את הברק.
לסיכום, ניקיון דירה אחרי שיפוץ שלב אחרי שלב, בצורה יסודית, תשיג דירה נקייה ומזמינה שכיף להיכנס אליה. יש לוודא כי רצפות הדירה לא ניזוקו במהלך השיפוץ ושאין צורך בפוליש להחזרת הברק. בנוסף, מומלץ לבצע הדברה ירוקה / אורגנית בטרם איכלוס הדירה. הדברה בדיה ריקה קלה יותר, יעילה יותר ומונעת סיכונים מיותרים.